АКТУАЛЬНО

[5]

Шульц назвав країни ЄС, які не ладнають між собою в питанні скасування віз для України


Глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що механізм припинення безвізового режиму з Україною вже сформульований. Але є країни, крім ФРН і Франції, які також хвилюються через скасування віз для України. За його словами, Угорщина, Італія, а також інші країни, поки не можуть порозумітися між собою в цьому питанні.
Новину передає «Преса України».
Відомо, що в Брюсселі в четвер, 24 жовтня, проходить саміт Україна-ЄС. Раніше Рада Європи прийняла позитивне рішення щодо скасування віз для українців.
«Занепокоєння є також у Італії, Угорщини та інших країн. У свою чергу ми зробили все, що потрібно. Європарламент прийняв всі необхідні рішення. Механізм припинення безвізового режиму теж сформульований. Все залежить від того, чи зможуть ці країни-учасниці порозумітися між собою», - заявив Шульц в Брюсселі перед зустріччю президента України Петра Порошенка з лідерами країн ЄС.
Напередодні заступник керівника Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв заявляв, що від сьогоднішнього саміту Європейського союзу не варто очікувати конкретних рішень щодо введення безвізового режиму між Україною та країнами ЄС.
Як повідомляє в мікроблозі брюссельський кореспондент Радіо Свободи Рікард Йозвяк, механізм призупинення безвізового режиму, який нині відтягує скасування віз для громадян України, швидше за все не схвалять в 2016 році, і до виборів у Франції навесні.
Раніше відомий український журналіст Дмитро Гнап нагадав громадськості про обіцянки президента Петра Порошенка «вибити» для України безвізовий режим ще до 2011 року. Тоді, будучи міністром іноземний справ, Порошенко заявив, що безвіз буде або оформленим в зазначений термін, або «це не буде зроблено ніколи».

Читайте також:
_______
Загрузка...
Загрузка...
Шульц назвав країни ЄС, які не ладнають між собою в питанні скасування віз для України Шульц назвав країни ЄС, які не ладнають між собою в питанні скасування віз для України Reviewed by марія іваночко on 16:05 Rating: 5