АКТУАЛЬНО

[5]

Поклик Ктулху. Канада відправила армію досліджувати дивні звуки з глибин океану


Фото: pixabay.com
В Арктиці шукають джерело незвичайних звуків
Канадська армія послала загін, щоб розслідувати походження таємничих звуків, що виходять з глибин арктичних морів.
Віддалені мисливські спільноти канадської території Нунавут, яка розташована в району полярного кола, були налякані дивними звуками, які ескімоси описували як гул, ниття або "пінгування". Щоб з'ясувати, що лякало ескімоських мисливців протягом усього літа 2016 року, канадська армія послала військовий загін, пишеhttp://m.nv.ua з посиланням на  Independent.
Моторошні звуки нібито розполохали тварин від популярного місця риболовлі, на якому зазвичай можна знайти ще й безліч ссавців.
"Це одне з головних мисливських угідь як влітку, так і взимку, тому що там утворюється ополонка. А на цей раз, цього літа, тварин майже не було. І це стало підозрілим", говорить Пол Куасса, член законодавчих зборів Нунавут.
У канадській пресі висловлюються різні версії виникнення містичних звуків. Одні вважають, що їх джерело - локатори, використовувані геологорозвідкою, інші вважають, що з допомогою цих звуків екологи Greenpeace відганяють морських тварин від районів, де на них ведеться промисел. Але представник Greenpeace Фара Хан категорично заперечує причетність організації. Є також думка, що ці звуки видають військові субмарини.
Канадський військовий літак здійснив обліт позначеного очевидцями району, але зрозуміти причину "акустичної аномалії" дослідникам не вдалося.
У заяві прес-секретаря департаменту національної оборони Ешлі Леміра сказано: "Канадські збройні сили знають про розповіді про незвичайні звуки, які виходять від морського дна в протоці Нунавут. Екіпаж повітряного судна виконував різні пошуки в цьому регіоні у тому числі акустичний пошук протягом 1,5 годин. Не було виявлено ніяких акустичних аномалій. Екіпаж не виявив жодних поверхневих або підповерхневих аномалій, однак зафіксував дві зграї китів і шість моржів".

_
Загрузка...


Загрузка...
Поклик Ктулху. Канада відправила армію досліджувати дивні звуки з глибин океану Поклик Ктулху. Канада відправила армію досліджувати дивні звуки з глибин океану Reviewed by марія іваночко on 06:45 Rating: 5