АКТУАЛЬНО

[5]

Польський сенат визнав Волинську трагедію геноцидом, українці обурені


Польський сенат проголосував за визнання геноцидом подій Волинської різанини, винуватцем якого проголосили українських націоналістів. Встановлено і день пам'яті трагедії - 11 липня. Українці в мережі гостро відреагували на цю новину.
Новину повідомляє «Преса України».
Сенат Польщі, завдяки підтримці правлячої партії «Право і справедливість», 8 липня ухвалив постанову про Волинську різанину. Згідно з документом трагедія визнана геноцидом українських націоналістів проти польського народу, здійсненим в період з 1918 по 1939 рр. Сенат закликав польський Сейм проголосити 11 липня днем ​​пам'яті жертв цієї трагедії.
Відомо, що за прийняття постанови проголосувало 60 сенаторів, 23 - проти і один сенатор утримався від голосування. Під час дебатів сенатор Ян Жаринь пояснив, що справжнє об'єднання українців і поляків має грунтуватися на історичній правді, а вона саме така. Сенатор-опозиціонер Ян Рулевський заявив, що прийняття постанови негативно позначиться українсько-польських відносинах.

Тим часом українські соцмережі гостро відреагували на цю новину.
«Польські сенатори, які голосували за це рішення! Сьогодні в Кремлі буде п'янка. Бухати будуть російську горілку на радощах від вашого рішення нащадки тих, хто стріляв в потилицю вашим дідам в Катинському лісі. І хто сам кілька років тому в тому ж Катинському лісі вбив вашого президента разом з цілим літаком кращих людей вашої країни. І хто вже планує розірвати Польщу, як тільки «покінчить з Україною», - сказав нардеп Андрій Іллєнко.
«Відповідь Сенату Польщі на наш «проспект Бандери». І це в той час, коли Порошенко перебуває там.... Так, так і написано: «українські націоналісти» визнані тими, хто скоїв геноцид. Визнані членом Європейського Союзу. Сенат закликав Сейм прийняти відповідний закон. Завіса», - прокоментував експерт в області філософії і журналістики Дмитро Раїмов.
«... Я знайшов продуктивний вихід для тих українців, що опираються ідеалізації і ґлоріфікаціі ОУН (б) і особисто Бандери і Шухевича, але хочуть і далі залишатися українцями. Шукав цілу добу і знайшов. Бути мельниківцями. Інший опції просто не існує. По-перше, вона, хоч і ризикована, але все ж не виводить автоматично з українства. А вулиці Ольжича і Теліги в Києві вже давно існують. І сильних емоцій ні у кого не викликають. По-друге, ця опція не дратує поляків, які просто не встигнуть нічого зрозуміти. По-третє, росіяни не просто не зможуть нічого зрозуміти, але навіть не встигнуть переписати темники і самоанігілюються від надмірного напруження звивин», - пише поет Андрій Бондар.
http://uapress.info/
Польський сенат визнав Волинську трагедію геноцидом, українці обурені Польський сенат визнав Волинську трагедію геноцидом, українці обурені Reviewed by марія іваночко on 17:20 Rating: 5