АКТУАЛЬНО

[5]

Ні блек-ауту, ні «все пропало» не відбудеться - Насалик


Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив, що Україна не потребує російської електроенергії. Раніше повідомлялося, що Україна запросила у РФ додаткові 600 МВт електроенергії в якості технічної допомоги через дефіцит в енергосистемі.
Новину передає «Преса України».
«Коли добродії смакують ситуацією, що ось-ось настане колапс, люди в енергетичній галузі працюють. Ні блек-аута, ні «все пропало» не відбудеться. Спадщину залишили не просте, але два місяці ми працюємо, а не соплі жуємо. Тому на сьогоднішній день, в нас не мінус 2000 мегават ( як прогнозували ще на початку літнього періоду), а плюс 2200, газомазутні блоки не запускали і щорічної допомоги від РФ не потребуємо», - написав Насалик на своїй сторінці в соцмережі.
Раніше надходили повідомлення, що Україна запросила у РФ додаткові 600 МВт електроенергії в якості технічної допомоги. Така ситуація виникла через підвищений рівень споживання українцями електроенергії через спеку і включені кондиціонери. Також робота атомних електростанцій в Україні порушилася через припинення поставок вугілля з окупованого Донбасу.
«Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години - в зв'язку з підвищенням температури. Звертаємося до населення, підприємств: максимально скоротити споживання в липні - серпні для запобігання відключенням і отримання вимушеної допомоги, а також для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону», - заявляв заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік.
Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко розповів про альтернативу використання електрики для жителів сільської місцевості. До того ж селянам запропонують нижчу ціну на електроенергію.
http://uapress.info/
Ні блек-ауту, ні «все пропало» не відбудеться - Насалик Ні блек-ауту, ні «все пропало» не відбудеться - Насалик Reviewed by марія іваночко on 19:38 Rating: 5