АКТУАЛЬНО

[5]

Не робіть з нас дурнів, панове: У США наполягають, що зброя бойовиків "ЛДНР" не може належити шахтарям і трактористам

Про те, що Росія задіяна в "військовій сфері" в Україні, визнав Путін ще в грудні – і про це пам'ятають лідери світових держав. Минуло півроку – обчислюють прибуваючу з Росії військову техніку. І що далі?
Посол США при ОБСЄ Деніел Беєр. Фото: telegraf.com.uaНа засіданні Постійної ради у Відні 9 червня 2016 року посол США при ОБСЄ Деніел Беєр заявив про неприховані масштаби і рівень зброї та військової техніки, що надходять в Україну з Росії, навіть в умовах навмисних спроб бойовиків засліпити СММ, повідомляють Патріоти України з посиланням на світові ЗМІ.
 "Навіть навмисні спроби об'єднаних російсько-сепаратистських сил засліпити СММ не можуть приховати масштаби і рівень зброї і техніки, що надходять в Україну з Росії. До справжнього моменту в червні СММ задокументувала, ймовірно, російську військову техніку, персонал і зброю в районах, контрольованих терористами", - сказав Баєр.
За його словами, 5 червня міжнародні спостерігачі помітили колону з 42 вантажівок для перевезення військових вантажів в утримуваної терористами Луганській області. У той же день СММ спостерігала 11 вантажівок військового типу, в тому числі один командний автомобіль, 2 бойові машини піхоти і 2 багатоцільових легкоброньованих автомобіля в утримуваної сепаратистами Луганській області.
1 червня СММ спостерігала 2 броньованих розвідувальні машини, 6 бронетранспортерів, 19 командних автомобілів, 28 вантажівок військового типу і автобус, що перевозив озброєний персонал, в житловому районі Луганська.
"Також 1 червня СММ нарахувала 24 танка в Донецьку. Ця помічена техніка ніяк не могла б, як стверджує Росія, належати виключно сепаратистським загонам, що складається з розсерджених шахтарів, заводських робітників і інших жителів Донецької і Луганської областей. Колеги, ми повинні пам'ятати, що сам президент Путін сказав нам про це, коли в грудні минулого року він визнав в інтерв'ю, що Росія була задіяна в так званій "військовій сфері" в Україні", - сказав Беєр.
Він підкреслив, що настав критичний момент, і "ми не можемо дозволити собі помилок і змішаних сигналів", а Росія не проявляє жодних ознак припинення агресії; навпаки, вона підвищила інтенсивність насильства.
"Слід чітко усвідомлювати, що головною перешкодою на шляху реалізації Мінських угод є безперервна агресія Росії проти України. Це не технічна проблема, це не законодавча проблема, це проблема, що йде корінням в триваючу підтримку конфлікту Кремлем", - резюмував він.
Не робіть з нас дурнів, панове: У США наполягають, що зброя бойовиків "ЛДНР" не може належити шахтарям і трактористам Не робіть з нас дурнів, панове: У США наполягають, що зброя бойовиків "ЛДНР" не може належити шахтарям і трактористам Reviewed by марія іваночко on 09:14 Rating: 5