АКТУАЛЬНО

[5]

Посол розкрив "таємні домовленості" Порошенка і Путіна у справі Савченко


Порошенко не обіцяв Путіну нічого, крім ГРУшників
Україна не обіцяла Росії нічого, крім двох ГРУшників, а звільнення Надії Савченко не стане приводом для зняття санкцій з Росії ЄС.
Про це повідомив посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба, пише "Українська правда".
"Ні, нічого крім Єрофєєва і Александрова ми Росії в обмін на Савченко не обіцяли", - написав Кулеба.
Крім того, за його словами, в ЄС звільнення Савченко не сприймають як привід для пом'якшення санкції проти РФ.
Кулеба висловив упевненість, що звільнення Савченко Україною разом із іноземними партнерами - "це привід пишатися і рухатися вперед".
Також він повідомив, що вирішальну роль у звільненні відіграв президент України Петро Порошенко.
"Він піднімав це питання, він просив лідерів інших країн вимагати від Путіна звільнення, він розмовляв з ним про звільнення. Давайте навчимося справедливо і критикувати, і хвалити", - зазначив дипломат.
"Тому що з самого початку було очевидно, що міжнародна мобілізація + таємні переговори - це рецепт свободи, підтверджений досвідом СРСР. І це працює", - пояснив посол.
Кулеба також наголосив, що звільнення Савченко є прецедентом, який потрібен Україні для повернення в Україну інших українських в'язнів із Росії, звільнення яких домагається українська сторона.
"Просто подумайте, що вони зараз відчувають, знаючи, що звільнення можливе. "Моя країна мене не кине" - звільнення Савченко підтверджує ці слова Сенцова", - упевнений Кулеба.
Посол також висловив надію на те, що Савченко буде присутня в українській делегації на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.
Як повідомляв "Обозреватель", в мережі нагадали, кому належить головна заслуга у визволенні Савченко
Посол розкрив "таємні домовленості" Порошенка і Путіна у справі Савченко Посол розкрив "таємні домовленості" Порошенка і Путіна у справі Савченко Reviewed by марія іваночко on 07:42 Rating: 5