АКТУАЛЬНО

[5]

Тягнибок: Скасовувати Депутатську Недоторканність Треба ЗАРАЗ, А Не Через Роки

Усі партії, що з проходженням у парламент увійшли до складу так званої коаліції, перед виборами обіцяли скасувати депутатську недоторканність. І хоча б у чомусь вони мають бути послідовними! Якщо депутатам немає, чого боятися ‒ нехай проголосують за свободівський закон і не годують українців пожданиками. Про це 20 жовтня 2017 року заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, перебуваючи з робочим візитом на Черкащині.

Цього дня очільник націоналістів поспілкувався з мешканцями Умані, а також представив громаді Жашкова свободівських кандидатів до Жашківської ОТГ. За словами Олега Тягнибока, серед інших тем українців особливо цікавило питання скасування депутатської недоторканості ‒ «вчорашні напівкроки від напіввлади».

Лідер «Свободи» наголосив, що між двома відповідними законопроектами (президентським та свободівським), які в четвер парламент направив у Конституційний Суд, є разюча відмінність.

«Проект закону «Свободи» пропонує скасувати недоторканність негайно. Тобто в разі ухвалення саме цього варіанту документа «з небес на землю» спустяться депутати вже цього скликання. Цей законопроект не залишає місця ніяким маніпуляціям із датами, відкладанням змін до Конституції і т.д.

Натомість проект закону від Президента ‒ це шахрайство. З одного боку, документ ніби й передбачає скасування недоторканності, хоча відкладає її до 2020 року. Але з іншого ‒ далеко не факт, що 2020-го це диво таки станеться. Бо сьогодні в законі фігуруватиме 2020 рік, а завтра вони там собі виторгують ‒ і стане 2030. Адже в президентському проекті цей термін прописаний не в тексті Конституції, а лише як дата набуття чинності», ‒ зауважив Голова ВО «Свобода».

На його переконання, скасовувати депутатську недоторканність треба зараз, а не через роки ‒ для цього парламент має ухвалити свободівський законопроект.



Тягнибок: Скасовувати Депутатську Недоторканність Треба ЗАРАЗ, А Не Через Роки Тягнибок: Скасовувати Депутатську Недоторканність Треба ЗАРАЗ, А Не Через Роки Reviewed by марія іваночко on 09:31 Rating: 5