АКТУАЛЬНО

[5]

Їздите на нерозмитнених авто? Готуйтесь до наслідків! ЦЕ просто не вкладається в голові!


В Україні існує ряд обмежень, які регулюють використання нерозмитнених авто на території країни. При цьому, за твердженням адвокатів, незважаючи на те, що існує законодавче регулювання даного питання, його реалізація практично неможлива, так як в країні слабо взаємодіють митна служба і поліція, – передає Корупція Інфо

«Оскільки держава посіла бездіяльну позицію – проблема з нерозмитненими автомобілями нарощується, як сніжна куля. Вже зараз власники нерозмитнених авто вимагають особливих умов. Згідно із законом потрібно складати протоколи і вилучати такі автомобілі. Законодавчо все врегульовано, але нічого не виконується”, – відзначає виконавчий директор об’єднання” Митні адвокати”.

Без реєстрації їздити на автомобілі з іноземною реєстрацією українці мають право п’ять днів в одній області і десять днів – при пересуванні в декількох областях. Жителю іншої країни користуватися нерозмитненою машиною дозволено не більше року.

Якщо автомобіль знаходиться на одну добу довше, ніж належить митним кодексом, водієві загрожує штраф в 85 гривень. Якщо ж авто затрималося в країні від 1 до 10 діб – доведеться заплатити штраф у розмірі 3400 гривень, більше 10 діб – 8500 гривень. Якщо автомобіль належить іноземцю, а за кермом українець – машину можуть конфіскувати. А машину українця можуть заарештувати в тому випадки, якщо він відмовиться платити штраф.

Нагадаємо, українських автоімпортерів обурила пропозиція ДФС дозволити власникам машин на іноземних номерах розмитнювати їх у кредит. Згідно із пропозицією фіскалів, водії повинні будуть платити всього 0,25% від суми розмитнення на місяць і 3% в рік.


Їздите на нерозмитнених авто? Готуйтесь до наслідків! ЦЕ просто не вкладається в голові! Їздите на нерозмитнених авто? Готуйтесь до наслідків! ЦЕ просто не вкладається в голові! Reviewed by марія іваночко on 08:37 Rating: 5