АКТУАЛЬНО

[5]

Журналіст: російські пропагандисти ненавиділи Шухевича більше, ніж навіть Бандеру

Відомий український журналіст і блогер Віктор Уколов на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише про те, що Рішення про те, що не можна бути байдкжим до рішення Київської міськради і не підтримати рішення більшості про те, що в Києві з'явиться проспект Романа Шухевича.

Як пише блогер, для тих, хто ще не розуміє, чому його так ненавидить російська пропаганда – це бойовий генерал УПА. Той, хто організував повстанців, озброїв і розгорнув війну проти німців і «совітів». Віктор Уколов зауважує, що між іншим в 1944 році з ініціативи націоналіста Романа Шухевича був проголошений АБН, Антибільшовицький блок народів. Завдяки цьому в УПА з'явилися національні підрозділи, у тому числі кавказький і російський. Роман Шухевич своїми діями руйнував вигаданий російською пропагандою образ бандерівця. 

«Пройшовши шлях від Нахтігаль, підрозділу німецької армії, до відкритого повстання проти німців, він наважився на збройну боротьбу з обома окупантами. Це справжній герой України, саме існування якого дозволяє нам, як народу, гордитися – тим, що серед нас не всі були конформісти і пристосуванці навіть у безнадійних умовах Другої світової війни. Російські пропагандисти ненавиділи його більше, ніж навіть Бандеру», – резюмував журналіст. 



Журналіст: російські пропагандисти ненавиділи Шухевича більше, ніж навіть Бандеру Журналіст: російські пропагандисти ненавиділи Шухевича більше, ніж навіть Бандеру Reviewed by марія іваночко on 08:57 Rating: 5