АКТУАЛЬНО

[5]

ID-КАРТКИ В УКРАЇНІ: СТАЛА ВІДОМА ВАРТІСТЬ НОВОГО ПАСПОРТА ТА УМОВИ ЗАМІНИ СТАРОГО

Дійсні паспорти-книжечки залишаються законним посвідченням особи
Вчора, 2 листопада, Кабмін постановою від 2 листопада 2016 року № 770 встановив вартість адміністративних послуг у сфері міграції.Пишеhttp://www.5.ua/
Вартість оформлення та обмін паспорта громадянина України у формі ID-карти (крім оформлення паспорта громадянина вперше) за 20 робочих днів становить 87 грн, за 10 днів – 174 грн.
Вартість оформлення паспорта для виїзду за кордон за 20 днів становить 253 гривні, від 3 до 7 днів – 506 грн.
Вартість оформлення проїзного документа біженця, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на проживання і проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, у термін протягом 15 робочих днів складе 156,46 грн.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розмістив у себе на сторінці у Facebook роз'яснення. Він пояснив, що поки що поміняти паспорт-книжечку на ID можуть тільки певні категорії дорослих українців:
– ті, кому виповнюється 25 і 45 років – замість вклеювання нової фотографії у старий паспорт;
– ті, хто офіційно змінив прізвище (вступ в шлюб, розлучення, інші причини зміни прізвища);
– ті, хто втратив паспорт через крадіжку, втрату або псування.
При цьому ID-паспорти отримують всі громадяни, яким виповнюється 14 років.
Дійсні паспорти-книжечки залишаються законним посвідченням особи. За розрахунками МВС, вони діятиме ще протягом чотирьох років.
"Тому немає необхідності терміново звертатися до відділення ГМС і простоювати в черзі! Всі громадяни в свою чергу отримають можливість прийти і поміняти документ спокійно, при мінімумі часу і максимумі сервісу. Просто почекайте запрошення – і ми про подбаємо про Ваш комфорт", – наголосив Аваков.

За його словами, за 10 місяців, з початку процесу видачі ID 16-річним 1 січня 2016 року, Державна міграційна служба провела системну роботу з підготовки змін до законів України та відповідні підзаконні акти; організувала через систему держзакупівель Prozorro закупівлю обладнання і до кінця року розраховує укомплектувати всі 600 підрозділів Служби (сьогодні вже працюють 330); підготувала систему електронного документообігу для того, щоб громадяни могли вже найближчим часом подавати заявки на заміну паспортів в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).
Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно – зараз це громадяни, яким виповнюється 14 та 16 років.
"Іншим треба сплатити адміністративний збір у розмірі 279 грн. При цьому місцеві органи влади уповноважені частково або повністю звільняти певні категорії своїх жителів від оплати вартості послуги. Крім того, для оформлення ID не потрібно надавати фотографії (її зроблять прямо у відділенні ГМС безкоштовно)" , – зазначив міністр.
За словами Авакова, серед важливих нововведень, які вступили в силу з 1 жовтня – нанесення на паспорт-картку номера облікової картки платника податків (що має прибрати з гаманців українців паперові довідки з податкової), а також електронний цифровий підпис.
_______
Загрузка...
Загрузка...
ID-КАРТКИ В УКРАЇНІ: СТАЛА ВІДОМА ВАРТІСТЬ НОВОГО ПАСПОРТА ТА УМОВИ ЗАМІНИ СТАРОГО ID-КАРТКИ В УКРАЇНІ: СТАЛА ВІДОМА ВАРТІСТЬ НОВОГО ПАСПОРТА ТА УМОВИ ЗАМІНИ СТАРОГО Reviewed by точка зору on 08:41 Rating: 5