АКТУАЛЬНО

[5]

“Нам не по дорозі”: Мухарський пояснив, чому жителі Донбасу так ненавидять Україну



На території так званої Донецької та Луганської народних республік надзвичайно поширений “русскій мір”, тому Донбас завжди бажатиме відокремитися від України.
Таку думку під час онлайн-конференції на сайті “Главред” висловив письменник, актор, телеведучий Антін Мухарський.
За його словами, ненависть до України на території Донбасу прослідковувалася ще задовго до загострення конфлікту з “братнім” народом.
“Жителі Донбасу завжди будуть прагнути в РФ. Кількість “русского міра” на одиницю площі там критично велика. Так було ще й до 2013 року. Я часто бував у Донецьку і сам стикався з тим, як там ненавидять усе українське. Це ментальна ідеологічна та цивілізаційна прірва. Нам не по дорозі”, – переконаний Мухарський.
Загалом же, зазначив актор, сподіватися на добросусідські відносини між Україною та Росією не варто.
“Ще наприкінці 90-х років я зі здивуванням відкрив для себе побутовий російський великодержавний шовінізм у виконанні російських акторів-заробітчан, що приїздили до Києва зніматися у кіно і серіалах: “Вы че, хохолики, какая н*х… незалежность? Да мы вам газ перекроем – будете тут, как обезьяны, задницы в вату кутать! Какая там украинская мова? Галицайское наречие! Да и вообще нет никакой Украины – есть Малороссия!”. Таке чулося не раз і не два. У 2006 році на кіностудії Довженка ми побилися з одним російським артистом, який зневажав Майдан 2004 року. І відтоді я в кіно, окупованому російськими артистами, не знімався. З огляду на нашу історію, зараз маємо визначальні часи – або Україна стане дійсно незалежною, і Російська імперія остаточно розвалиться, або імперія знову (невідомо, в який спосіб) придушить, приборкає, приспить нашу волю до незалежності і знову, як уже було в історії, проковтне нас”, – розповів Мухарський.
Источник:
_______
Загрузка...
Загрузка...
“Нам не по дорозі”: Мухарський пояснив, чому жителі Донбасу так ненавидять Україну “Нам не по дорозі”: Мухарський пояснив, чому жителі Донбасу так ненавидять Україну Reviewed by марія іваночко on 12:41 Rating: 5