АКТУАЛЬНО

[5]

Чому ніколи не варто фотографувати свій посадковий талон


Блогер Стів Хуей показав скільки інформації можна почерпнути із фотографії посадкового талону на літак.
Він зауважив, що його друг розмістив у мережі Facebook таку фотографію перед польотом та вирішив провести експеримент, пише The Huffington Post.
На світлині друга було видно ім'я і номер бронювання авіакомпанії Delta.
Після внесення номеру замовлення свого друга на сайті компанії, Хуей зміг побачити інформацію про всі чотири його перельоти: номера місць, інформацію зі сторінки про часто літаючих пасажирів, сплачені ним тарифи та останні чотири цифри номера його кредитної карти.

Що насправді трапляється з нашим тілом у польоті, і як цьому зарадити Якби він хотів, зазначає Хуей, то зміг би пересадити мандрівника, відмінити додатковий простір для ніг, змінити його меню на час подорожі та взагалі скасувати переліт.
Хуей визнає, що його відкриття лише частина того айсбергу, який може знайти досвідчений хакер.
"Технічно звідти можна легко зламати чийсь рахунок", – пояснює блогер.
Спеціалісти пояснюють: навіть якщо на фотографії ви прикриєте важливі деталі, як ваше ім'я і номер бронювання, все одно це небезпечно.
"Штрих-код – це той самий ваш квиток, тільки у меншій формі. Інформація на ньому закодована, але в значній мірі включає в себе ту ж саму інформацію, яка є в документі", – уточнює представник Міжнародної асоціації повітряного транспорту Боб Девідсон.

Навіть якщо на фотографії ви прикриєте важливі деталі, як ваше ім'я і номер бронювання, все одно це небезпечно. Фото d.travnikov/Depositphotos
Веб-сайти, які зчитують штрих-коди, можуть швидко почерпнути цю інформацію з простого зображення розміщеного у вашому Instagram.
"Найбільший ризик у розміщенні посадкового талону в соціальних медіа – явна ознака того, що людина не буде вдома в певний час. Це як залишити вхідні двері не тільки незачиненими, але й навстіж відкритими", – додає сказав Девідсон. 
Загрузка...

Загрузка...
Чому ніколи не варто фотографувати свій посадковий талон Чому ніколи не варто фотографувати свій посадковий талон Reviewed by марія іваночко on 11:58 Rating: 5