АКТУАЛЬНО

[5]

Простий рецепт покарання "95 кварталу"


Про скандал із "95 кварталом" – це продовження такої ж політики, яку впроваджує "Інтер". Показати несамостійність українців, безвідповідальність, зраду, рагульство, злодійкуватість, продажність. Обов'язково прив'язати до красивого радянського минулого. Найгірше, що можна витягнути на білий світ. Можливо, ці риси і присутні декому з українців, але так, щоб узагальнювати всіх і про це показувати і смакувати з великої міжнародної сцени... Зеленський навіть не спромігся вибачитися. Лише перевів стрілки на політків.
Слушно хтось написав у фейсбуці, що можна залишити "Інтер", але "Інтер" не залишить тебе. Нагадаю, що дуже тривалий час квартальники, так би мовити, смішили українців саме на цьому каналі. Потім просто вдало перестрибнули на інший, завбачливо змінили власника.
Особисто я перестав дивитися "95 квартал" більше десяти років тому. Якоїсь неділі ми сиділи родиною за вечерею. Увімкнули телевізор, ну і там же ця братія типу жартує на тему наркотиків. Дуркуючи, розбавляючи виступ жартами нижче пояса та іншою бридотою, ця гоп-компанія розповіла в прайм-тайм про чи не всі різновиди наркоти. Смакуючи кожну назву, вони ніби тішилися, що вивчили нові екзотичні слова і знають, як застосовувати ті чи інші речовини. У прайм-тайм неділі, Карле! Тому я не особливо дивуюся, що за 10 років прогрес "Кварталу" сягнув небувалих висот: від наркотиків – до проституції та ядучих коментарів щодо потенції міського голови Києва.
Відтоді й не дивлюся цих фріків, у найгіршому розумінні цього слова. Хіба що мережа підкине якийсь медіасрач чи інтернет-цькування.
Практика показує, що якщо в мережі піднімається таке жваве обговорення якоїсь проблеми, то обов'язково виливається і в офлайн. Думаю, що і цього разу винятку не станеться. Проте найдієвішою реакцією на такі "квартальські" витівки стане не силове вирішення, як з "Інтером".
Усі медіа та телепроекти передовсім борються за увагу читача, for attention. Більше уваги – більше рейтинги. Більше рейтинги – більше бабла на дебільні виступи аля-Юрмала. Провчити "квартальників" потрібно гривнею – не звертати на них увагу, бойкотувати концерти та ігнорувати телевізійні програми. І тоді одне з двох: або вони порозумнішають, або зникнуть.
Сергій ПАНЧЕНКО
 http://uainfo.org
Простий рецепт покарання "95 кварталу" Простий рецепт покарання "95 кварталу" Reviewed by марія іваночко on 21:42 Rating: 5