АКТУАЛЬНО

[5]

УВАГА! З 1 жовтня українці не зможуть продовжити дію закордонного паспорта: деталі

 
Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України”.
Зазначеним Законом, зокрема, внесено зміни до Закону України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» та Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», повідомляє МЗС.
“Згадані зміни набувають чинності 1 жовтня 2016 року, і передбачають, серед іншого, скасування можливості продовження терміну дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон (так званих закордонних паспортів), – йдеться у повідомленні. – Відтак, з 1 жовтня 2016 року закордонні паспорти не продовжуватимуться! “
Натомість, у разі закінчення терміну дії закордонного паспорта слід оформити новий паспортний документ.
У разі необхідності термінового виїзду до України Генконсульство може оформити Вам посвідчення особи на повернення в Україну.
Закордонні паспорти, термін дії яких було вже продовжено, залишатимуться дійсними на термін, на який їх було продовжено.
Джерело:
УВАГА! З 1 жовтня українці не зможуть продовжити дію закордонного паспорта: деталі УВАГА! З 1 жовтня українці не зможуть продовжити дію закордонного паспорта: деталі Reviewed by марія іваночко on 16:05 Rating: 5