АКТУАЛЬНО

[5]

Мережа запитує "Бовдур чи прихований ворог"? Ляшко підтримав позицію Кремля щодо членства України в НАТО

Лідер "радикалів" налаштований категорично: і в НАТО не треба, і з ЄС ми маємо бути жорсткими.
Олег Ляшко. Фото google.com
Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що не підтримує членства України в НАТО. Про це він розказав в інтерв'ю "Цензор.НЕТ", передають Патріоти України.
"Я все більше й більше схиляюся до думки, що Україні треба відмовитися від вимог набуття членства в НАТО. В мене з цього приводу ще не визріла остаточна позиція. Вона не є офіційною партійною. Це мої роздуми, як політика, державного діяча, українця. Чому я так вважаю? Є Росія, країни-НАТО. Ми - між ними. Я переконаний на 200 відсотків (і події в Криму та на Донбасі це показують), що Росія ніколи не дасть нам вступити в Альянс. Вона сприймає НАТО як агресивний до них блок. Природньо, що вони не хочуть, щоб війська ворога були в них на кордоні. Тому робиться все, щоб відсунути його якомога далі. Ситуація така: ми йдемо до НАТО, а вони схопили нас за чобота й тягнуть назад - захопили Крим та Донбас. Поки ми намагаємося рухатися, будуть і за другий чобіт хапати, поки ми не впадемо. Тобто робитимуть максимально все, щоб розірвати Україну на частини. Це з одного боку.
З іншого - ми рвемося, нас Путін тягне за ноги, "б'є ножем", ми стікаємо кров'ю (причому не тільки образно), повземо в НАТО, а нам там кажуть: "Ви нам не треба. Ми вас не приймемо ні сьогодні, ні завтра чи післязавтра". Я запитую: Навіщо тоді ми стікаємо кров'ю?! ".
Політик не відкидає, що Радикальна партія буде корегувати тут своє бачення у питанні членства в НАТО:
"Це предмет для обговорення на засіданні фракції. Може, скличемо з цього приводу екстрений з'їзд партії, щоб обміркувати та сформулювати нашу позицію щодо можливого членства України в НАТО та Євросоюзі".
"Я думаю, наше майбутнє у нейтралітеті. Так визначив Господь. Коли нам розказують, що ми будемо в Європі, хлопці, протріть очі - у нас її центр в Закарпатській області. Україна і є Європою. Ми географічно там. Тільки в Європі потрібні не "голожопі". Ставайте будувати тут європейські стандарти. Чи головне отримати безвізовий режим та поїхати виносити горшки за європейцями?! Так наші три чи чотири мільйони заробітчан уже у Європі. Тільки хто вони - інше питання. Тому нам у себе треба зміни робити", - додав він.
Також головний "радикал" припустив, що коли Україна буде готова до вступу в ЄС, сам Європейський Союз може припинити існування. Також він закликав поставити жорстко питання про безвізовий режим для українців:
"Я вважаю, що ми маємо жорстко сказати: "Хлопці, або ви його нам надаєте (безвізовий режим. - Ред.), або ми припиняємо дію Угоди про безвізовий режим для громадян Євросоюзу". Треба діяти дзеркально...".
 http://patrioty.org.ua
Мережа запитує "Бовдур чи прихований ворог"? Ляшко підтримав позицію Кремля щодо членства України в НАТО Мережа запитує "Бовдур чи прихований ворог"? Ляшко підтримав позицію Кремля щодо членства України в НАТО Reviewed by марія іваночко on 13:01 Rating: 5