АКТУАЛЬНО

[5]

Сьогодні Успіння Пресвятої Богородиці: що треба знати про це свято



У неділю, 28 серпня, православні та греко-католики святкують Успіння Пресвятої Богородиці.
Історія
З давніх біблійних часів діва Марія вважалася захисницею і помічницею знедолених людей. Вона намагалася допомагати матерям і їхнім дітям. Історія Успіння Пресвятої Богородиці в 2016 році пов’язана з давніми подіями, які сталися після Вознесіння Христа на Небеса.
Після святого Вознесіння Ісуса на Небеса діва Марія продовжувала жити на грішній землі і допомагати нужденним людям. Скільки саме років вона прожила на землі до свого успіння, точно нікому не відомо. Але те, що вона жила досить тривалий час — це факт. Богородиця після Вознесіння Христа на Небеса не залишилася одна, за велінням Господа, Бога до неї були приставлені апостоли, які служили їй синами, а для них вона була матір’ю. У будинку одного з апостолів Марія і проживала. Кожен вечір «сини» збиралися в будинку і слухали розповіді діви Марії про свого Сина Христа.
Не тільки розповідала Марія про свого сина, вона також намагалася відвідувати місця пам’яті Ісуса, які перебували в Єрусалимі. У таких пам’ятних місцях Марія мололась про свого сина і просила Бога забрати її на Небеса. Одного разу під час вимови молитовних слів, Марії явився архангел і оголосив їй про майбутнє успіння. Для Богородиці ця звістка стала дуже бажаною, адже в цьому випадку, успіння не означало смерть, а було возз’єднанням з сином на Небесах.
Архангел виголосив, що успіння Марії станеться через 3 дні, а за все це дане їй час вона повинна підготуватися до своєї кончини. Богородиця хотіла перед своєю кончиною зустрітися зі своїми апостолами, які служили їй синами. При зустрічі вона оголосила, що скоро покидає їх, а душа її підноситься до Небес. Така звістка стала сумною для апостолів, але Богородиця втішила їх і пояснила, що успіння є для неї заповітним бажанням і похвалою Бога. Діва Марія запевнила, що з Небес вона стане молитися за кожного, хто попросить у неї допомоги.

У день кончини в кімнаті, де знаходилося тіло Богородиці, з’явився променистий світ, потім з’явився Христос із ангелами і прийняв душу Марії. Тіло Богородиці несли до гробу апостоли в супроводі величезної кількості простого народу.
Свято Успіння Пресвятої Богородиці в 2016 році є втіленням святості та світла. Православні шанують цей день, як велика подія християнської віри.
Традиції
Сама дата Успіння Пресвятої Богородиці в 2016 році призначена на 28 серпня, а до цього моменту в православ’ї діють основи Успенського посту. Успенський піст вважається строгим, але дотримуватися його необхідно кожній віруючій людині. Обмеження триває протягом 2-х тижнів, а в цей час забороняється їсти тваринну їжу і задовольнятися людськими пристрастями.
Традиції святкування Пресвятої Богородиці в 2016 році поширюються на церковні храми. В цей день всі церкви зустрічають ранок молитовними словами на честь Богородиці. Обов’язково запалюють священні свічки, а віруючі промовляють молитви подяки.
Не рекомендується в свято займатися важкою фізичною працею. Суворо заборонено лаятися або ображатися на ближнього. Зустрічати свято потрібно у чистоті будинку і душі. Перед святом господині проводять генеральне прибирання приміщення, позбуваються непотрібних або старих речей.
Свято Успіння збирає в православних храмах величезна кількість свято віруючих людей, які щиро радіють возз’єднання Богородиці зі своїм сином Христом.
 http://zak-kor.net
2 Блок 3 Банерна мережа
Сьогодні Успіння Пресвятої Богородиці: що треба знати про це свято Сьогодні Успіння Пресвятої Богородиці: що треба знати про це свято Reviewed by марія іваночко on 09:31 Rating: 5