АКТУАЛЬНО

[5]

Талановита молодь - майбутнє України: Студент "Львівської політехніки" став чемпіоном світу з авіамодельного спорту

Чемпіонат світу з авіамодельного спорту серед юніорів відбувався у Македонії.
Дмитро Мерзляков. Фото:http://uainfo.org/
Нещодавно з Македонії, де проходив чемпіонат світу з авіамодельного спорту серед юніорів, повернувся із впевненою перемогою студент технічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка" Дмитро Мерзляков. Він виборов крилате "золото" у змаганнях кращих авіамоделістів у класі моделей F-1-В. Про це пише UaInfo, передають Патріоти України.
Під час світової першості модель Дмитра Мерзлякова протрималась в повітрі найдовше серед усіх учасників - понад 6 хвилин. Відтак, попри те, що на чемпіонаті були дуже сильні авіамоделісти, першість виборов юний українець.
Як розповідає його наставник Степан Копистянський, цим технічним видом спорту Дмитро захопився ще в дитинстві, наслідуючи приклад старшого брата. Згодом авіамоделювання його захопило цілковито.
А вже навчаючись у коледжі на спеціальності "Розробка програмного забезпечення", спортсмен розпочав спеціалізуватися на виготовлені вільнолітаючих моделей. Аби зробити такий літачок, потрібно рік часу.
Свої моделі галицький юнак виготовляє із сучасних, але гостродефіцитних в Україні матеріалів, які доводиться замовляти за кордоном. Макет такого літака може літати на висоті до 100 метрів, а сам політ триває кілька хвилин. Саме тривалість польоту й оцінюють судді під час змагань.
Талановита молодь - майбутнє України: Студент "Львівської політехніки" став чемпіоном світу з авіамодельного спорту Талановита молодь - майбутнє України: Студент "Львівської політехніки" став чемпіоном світу з авіамодельного спорту Reviewed by марія іваночко on 18:27 Rating: 5