АКТУАЛЬНО

[5]

Восени пенсія зросте до 3000 гривень


Уряд розробляє програму осучаснення пенсій. Планують підвищити пенсії тим, у кого вони 1300 до 3000 гривень, розповідає/bdzhola.com/
"У нас проблема одна: якщо протягом останніх двох років ми піднімали мінімальний розмір пенсій, то пенсії від 1300 до 3000 гривень практично не осучаснював і не підвищувалися. Люди, які чесно відпрацювали все своє життя і отримували таку пенсію, їм пенсія не була проіндексована протягом останніх 3-4 років. Тому ми хочемо зробити так, щоб в цьому році, можливо, з жовтня або листопада, провести осучаснення пенсій цій категорії громадян", - розповів Розенко.
Він також зазначив, що зараз в уряді шукають для цього ресурси.
До кінця 2016 року темпи зростання соціальних стандартів перевищать показники інфляції. Про це 4 серпня в інтерв'ю телеканалу "NewsOne" заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.
"Ми прогнозуємо цього року, що збільшення соціальних стандартів відбудеться все ж темпами більшими, ніж інфляція в Україні", - заявив Розенко. За його словами, згідно з останніми даними, вперше за 3 роки зростання реальної заробітної плати зріс на 12% з урахуванням інфляції.
Сьогодні середній розмір заробітної плати в Україні становить близько 5000 гривень.
Нагадаємо, раніше Розенко заявляв, що для забезпечення більш прозорого та якісного доступу ліків на український ринок повинні бути внесені зміни в 25 нормативних актів Кабінету міністрів України (КМУ) та Міністерства охорони здоров'я. 
 https://bdzhola.com/
Восени пенсія зросте до 3000 гривень Восени пенсія зросте до 3000 гривень Reviewed by марія іваночко on 13:35 Rating: 5