АКТУАЛЬНО

[5]

Горбулін попередив, що РФ готується до великої війни з Україною


Росія насправді готується до «великої війни» з Україною, а прикриттям є «відповідь на дії НАТО». На це все вказує те, що на західних кордонах Росії відбувається розташування кількох військових баз.
Відповідну інформацію надав радник президента України Петра Порошенка, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, новину повідомляє «Преса України».
«Росія дійсно готується. Для нас особливо тривожною є ситуація на наших кордонах. Наприклад, в Білгородській області Росія будує одну нову і відновлює стару радянську військову базу. У травні 2016 року стало відомо, що в Ростовській області розгорнуто нову мотострілкову дивізію чисельністю близько 10 тисяч чоловік. У Брянську область перекинута 28-я окрема мотострілецька бригада разом з технікою і озброєнням. В цілому ж Росія створює 3 нові дивізії - дві в Західному військовому окрузі, одну в Південному. Кожна дивізія - приблизно 10 тис чоловік», - розповів Горбулін.
Також експерт зауважив, що РФ почала посилювати військове угрупування у анексованому Криму. Адже у 2015 році до Чорноморського флоту РФ додалось більше ніж 200 одиниць військової техніки. Експерт акцентував увагу на ослабленні східного кордону Росії. Остання пояснює такі дії «адекватною відповісти на посилення НАТО», але наразі є реальні побоювання, що такі речі роблять з іншою метою.
Радник президента також вказав на те, що зараз не можна серйозно ставитись до припущень, що скупчення російської техніки – це гра м’язами.
«Це все дуже недешеві «ігри», і вони цілком виправдані, якщо передбачається подальше використання цих сил за прямим призначенням. І саме ми - перші, на шляху всієї цієї військової машини, яку очолює агресивний і цинічний російський керівник. Ми повинні чітко розуміти, що для України військова загроза з боку Росії не піде ніколи. Причому ймовірність зростання цієї загрози тим вище, чим менш успішною буде робота Росії по дестабілізації України іншими методами», - підсумував Горбулін
 http://uapress.info
Горбулін попередив, що РФ готується до великої війни з Україною Горбулін попередив, що РФ готується до великої війни з Україною Reviewed by марія іваночко on 13:47 Rating: 5