АКТУАЛЬНО

[5]

Портников про погрози Путіна фінам: Європі не вдасться «відсидітися» за спиною України


Візит російського лідера у Фінляндію і його погрози цій країні ще раз довели, що російська агресія спрямована не конкретно проти України, проти Заходу в цілому, впевнений політичний коментатор Віталій Портников. Він принизив Фінляндію і зробить це у кожній подібній європейській державі, куди його запросять із ввічливості.
Новину повідомляє «Преса України».
Портников відзначив, що після нападу РФ на Україну, ніхто із країн-сусідів імперії тепер не може відчувати себе спокійно. Саме тому з ціллю налагодження діалогу фінський президент Саулі Нійністьо запросив Путіна. Проте він не очікував, що виступ російського колеги переросте в публічні погрози Фінлядндії.

>«Саме НАТО несподівано стало головною темою спільної прес-конференції російського і фінляндського президентів і призвело до серії погроз Путіна на адресу сусідньої країни. Нійністьо – судячи з його висловлювань і виразу обличчя – під час цієї прес-конференції явно пошкодував, що впустив літнього диктатора в Європу і дозволив йому ображати Фінляндію на її землі. Путін знову засумнівався у праві Фінляндії самостійно ухвалювати рішення, які стосуються її безпеки. Він стверджував, що «НАТО готове воювати з Росією до останнього фінського солдата», - аналізує Портников.
Він наголошує, що слова російського лідера про те, що російські війська знаходяться за тисячі км від російсько-фінського кордону – брехня. У Пскові, за кілька сотень кілометрів, - десантна дивізія. Тому погроза перемістити ВС РФ ближче до кордону з фінами – тільки символічна заява, якою він шокував європейську громадськість. Це ще раз довело, що запрошення з візитом Путін сприйняв як слабкість Фінляндії і підтвердження її неспроможності самостійно приймати рішення про вступ в НАТО. Тому він і наважився на погрози та образи.
«Ще один висновок із поїздки Путіна до Фінляндії – так це те, що помиляються ті європейці, які вірять, що агресія Путіна спрямована проти України, а вони «відсидяться». Ні, агресія Путіна спрямована проти Заходу. Він готовий до протистояння із Сполученими Штатами – і краще в Європі… І якщо Захід здасть Путіну Україну – цього конфлікту не уникнути. Відсидітися не вдасться ані в Гельсінкі, ані в Берліні, ані в Парижі», - прийшов до висновку Портников. 
Портников про погрози Путіна фінам: Європі не вдасться «відсидітися» за спиною України Портников про погрози Путіна фінам: Європі не вдасться «відсидітися» за спиною України Reviewed by марія іваночко on 13:52 Rating: 5