АКТУАЛЬНО

[5]

Верховна Рада ввела біометричні паспорти та скасувала обов’язкову відмітку про шлюб


Сьогодні парламент проголосував за зміни до законодавства, згідно яких в Україні вводяться біометричні паспорти та відміняється штамп у паспорті про реєстрацію шлюбу.
Новину повідомляє «Преса України».
Верховною Радою було проголосовано зміни до Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України». Внесення змін підтримали 226 народних обранців.
Так, зокрема, відтепер українські громадяни зможуть оформити паспорт з 14 років, який видаватиметься на 4 роки до досягнення особою 18-річчя. У 18 років українці зможуть отримати документ, що посвідчує особу, терміном на 10 років.
Також, при реєстрації шлюбу скасовується обов’язковий штамп у паспорті, це стосується і розірвання шлюбу.
Нагадаємо, Євросоюз збирається винести рішення щодо відміни візового режиму для громадян України вже цієї осені. Максимум – до кінця жовтня відповідне рішення буде прийняте. Про це заявив комісар ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган.
http://uapress.info/


Верховна Рада ввела біометричні паспорти та скасувала обов’язкову відмітку про шлюб Верховна Рада ввела біометричні паспорти та скасувала обов’язкову відмітку про шлюб Reviewed by марія іваночко on 22:06 Rating: 5