АКТУАЛЬНО

[5]

Визначити рівень інтелекту людини можна за її аватаркою в соц.мережах – вчені


Британські вчені запропонували визначати рівень інтелекту людини за її аватарою в соціальних мережах. Для прикладу брали фотографії в соціальній мережі Фейсбук. Зокрема, вчені звертали увагу на позу, фон, одяг і навіть наявність людей поруч.
Даним питанням зайнялися дослідники з Центру психометрії Кембриджського університету. Вони розробили спеціальний алгоритм, використовуючи який можна визначити рівень інтелектуально розвитку будь-якої людини. Для розробки методу взяли 1122 добровольців. Ці люди проходили тест на IQ, а потім вчені аналізували їх аватарки в соціальній мережі. Вчені вишукували відповідності та закономірності, і таки їх знайшли!
Зокрема, виявилося, що люди в окулярах не завжди високоінтелектуальні, а ті, хто фотографується крупним планом не завжди дурні. Це зламало психологічні стереотипи, що існують в суспільстві давно.
Також було з’ясовано, що люди з високим IQ вибирають прості лаконічні фони. Як правило ззаду них нікого і нічого немає. Також вони люблять зелений фон, а до рожевого, червоного і фіолетового не вдаються.
Вчені впевнені, що їх напрацювання стануть в нагоді багатьом людям, зокрема рекрутерам.
Джерело:bdzhola.com
Визначити рівень інтелекту людини можна за її аватаркою в соц.мережах – вчені Визначити рівень інтелекту людини можна за її аватаркою в соц.мережах – вчені Reviewed by марія іваночко on 19:08 Rating: 5