АКТУАЛЬНО

[5]

В Чорнобильській зоні спалахнула пожежа


На території Зони відчуження та безумовного відселення в районі населеного пункту Буряківка здійснюється гасіння лісової пожежі, що горить окремими відрізками на площі близько 15 гектарів.
Новину передає «Преса України».
Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій станом на 20:00 загрози об'єктам, що розташовані на території Зони відчуження немає.
До робіт по гасінню залучені пожежно-рятувальні підрозділи та пожежна авіація разом з працівниками лісового господарства «Чорнобильська зона». Відзначається, що радіаційний фон на території Чорнобильсткої зони залишається в межах норми та складає в середньому 0,3-0,4 мкЗв/год (безпечний рівень радіаційного фону до 0,5 микрозіверт на годину).
Всього працює 20 одиниць техніки та 81 чоловік, у тому числі від ДСНС 12 одиниць техніки та 51 чоловік особового складу, вертоліт МІ-8 з водозливним пристроєм та 3 літаки АН-32П. Нагадаємо, після пожежі у Солом’янському суді, яка сталася 13 червня, будівля потребує ремонту. Необхідна сума коштів на це – понад 4 млн гривень. Зараз суд перенесли в іншу будівлю, а от старе приміщення запрацює лише восени.
2 Блок 3 Банерна мережа
В Чорнобильській зоні спалахнула пожежа В Чорнобильській зоні спалахнула пожежа Reviewed by марія іваночко on 09:25 Rating: 5