АКТУАЛЬНО

[5]

Гривню хочуть штучно знецінити - кому це вигідно?



Штучною девальвацією гривні Кабмін хоче одночасно виконати два завдання. Перше – задовольнити апетити фінансово-промислових груп, в яких продукція, в основному, експортна. Друге – через інфляційний ефект наповнювати державний і місцевий бюджети.
На думку Андрія Новака, ситуація з курсом гривні, як мінімум, повинна бути стабільна до кінця року. Хоча є дуже тривожний сигнал - пише://bdzhola.com/
"В бюджетній резолюції на 2017 рік уряд заклав подальшу девальвацію гривні. Причому дуже серйозну. Сьогодні курс гривні до долара складає 24 до 1. Тоді як уряд заклав курс 27,2 до 1. Це означає, що уряд і НБУ хочуть штучно девальвувати гривню, оскільки об’єктивних причин для падіння немає", – наголосив він.
Останні два роки уряд звітував про виконання і перевиконання бюджету, який досягався завдяки інфляційному ефекту. В 2015 році офіційна інфляція склала 50%, отже "перевиконання" бюджету на 40% — це інфляційний ефект, – зазначив він.
Очевидно, зазначає експерт новий уряд хоче йти найлегшою дорогою і за рахунок інфляції виконувати бюджет.
"Те, що це негативно впливає, на платоспроможність населення, не є предметом турботи Кабміну", – наголошує Новак. Високий курс гривні щодо долара експерт називає багаторічною неправильною курсовою політикою, яка була спрямована на те, що час від часу девальвували гривню заради інтересів експортерів.
Гривню хочуть штучно знецінити - кому це вигідно? Гривню хочуть штучно знецінити - кому це вигідно? Reviewed by марія іваночко on 12:27 Rating: 5