АКТУАЛЬНО

[5]

Думка: банда Порошенко змінила біля бюджетного корита банду Януковича


Що нам показала ситуація з затриманням за підозрою у хабарництві «героя України» Миколи Романчука? А вона показала нам багато чого. Кожен, звичайно у всій цій історії побачить своє «найважливіше».Повідомляє://infokava.com 
Як на мене, найважливіша теза це теза про те, що нічо го не змінилося і нічого не змінитися. До 2014 року біля бюджетного корита була одна банда, яка, треба визнати, «крала за якимось встановленими нею правилами», а після 2014 року до корита прийшла інша банда, яка зайнялася мародерством без будь-яких правил. Погано і те і те, але, як на мене, друге більш огидніше, тому що під час війни мародерів розстрілюють, а у нас «система» (а це конкретні люди і у них є конкретні імена та прізвища) своїх не здає. Не здає навіть тих, хто нахабним чином, як хом'як копає тунелі і набиває свої щоки тим, що він не може проковтнути.
1. Ключове – а хто був покараний з попередників? А що, хтось сів? Покажіть хто? І ми не сядемо, адже ніхто не сів. І далі триває «пакування» на всіх рівнях. По всій країні, як гриби після дощу, повилазили десятки местячкових кланів, перетворивши окремі регіони у «врадіївки» в яких ці клани стали і законом і беззаконням в одній особі. Нариви зріють, всередині все гніє, а ніяких висновків.
2. Тунелі у вусатого миколаївського хом'яка-лицеміра показали всю ущербність тих, хто вважає себе «регіональною елітою». Просто уявіть світосприйняття людей, які закопують мільйони гривень у Балабанівці. Навіть не в курортній зоні на березі моря, не в лісі під Києвом, а в Балабанівці... По-моєму, це клінічний випадок. У них не вистачає мізків виводити активи в Швейцарію або Австрію – вони закопують їх у харчатовках....
3. Минстець «вбив» у Facebook головного військового прокурора України Анатолія Матіоса. Все ж помітили, що сторінка Матіоса зникла після того, як він опублікував фото з тунелів нашого хом'яка. Я теж не підтримую публікацію фото з німецькими хрестами з підземель хом'яка, навіть якщо вони там і були знайдені. Це дає поле для зловтіхи в раша-ЗМІ і це однозначно потрібно було врахувати. Але ось портрет з підземелля, який засвітився на одному з фото, опублікованій Матиосом, доповнює психологічний образ вусатого «героя». Можливо, фашистські хрести і мають якусь колекційну цінність, але от навіщо зберігати у себе в підвалі фотографію творця штурмових загонів СА Ернста Юліуса Рема? Хтось може мені пояснити? Можливо, я чогось не розумію?
Хто не розглянув, то на фотографії портрета є напис, що вказує, хто на ньому зображений. «Stabschef rö hm München», - написано на портреті. Кому цікаво – почитайте про цього персонажа, хоча б у Wikipedia. Хороші кумири у «героя України», чи не так?

4. Кого дійсно шкода, крім всіх жителів Миколаївської області, у всій цій історії, так це простих оперів СБУ і співробітників військової прокуратури Південного регіону, які два місяці в поті чола документували весь цей бєспрєдєл. Ось вони Герої. Вони повірили, що, може бути, нарешті, в цій країні щось починає змінюватися. Ми ж всі розуміємо, що без згоди перших осіб країни, подібна операція не могла б бути проведена. До цього завжди чув від оперативників фразу – «політично недоцільно», а цього разу такої фрази не було. Все було санкціоновано і, швидше за все, особисто Президентом. А ось чому було вирішено відступити (це вже очевидно), питання відкрите. Як Ви думаєте, як після цього будуть сприймати всі заяви про боротьбу з корупцією з вуст перших осіб країни прості оперативники СБУ, слідчі прокуратури? Правильно – як пустий струс повітря. Те що сталося вчора в одеському суді – це зрада простих «трудяжек», які 13 квітня 2016 року задокументували передачу першого траншу в 1,5 тисяч доларів, а 3 травня 2016 року довели всю спецоперацію з викриття більшої частини злочинного ланцюжка до логічного кінця затримання високопоставлених чиновників. Все в цьому світі будується на довірі або на страху, який змушує довіряти. А на чому ми всі будуємо країну?
P.S. Я як сьогодні пам'ятаю ніч з 22 на 23 лютого 2014 року. Тоді в офіс редакції «Преступности.НЕТ» (на вулиці Севастопольській) заїхав один чоловік. Суть розмови була наступною:
- Абсолютне зло переможене! Ви могли уявити ще рік тому, що це можливо? Тепер будемо будувати Європу в Україні!!! Тепер у владі не буде злодіїв, хабарників та корупціонерів – нашу країну та область чекає процвітання!
- Ні. Ви розумієте, скільки спокус зараз буде у тих, хто прийде замість? Ви розумієте, наскільки складно буде впоратися зі спокусами? Це буде складніше, ніж протистояти банді Януковича.
- Я обіцяю, що все вийде. Ми ж пережили Майдан, де могли загинути кожну секунду... У нас немає іншого виходу...
І почався новий етап у житті нашої країни з величезними викликами...
Андрій Сенченко, Преступности.НЕТ
//infokava.com 
Думка: банда Порошенко змінила біля бюджетного корита банду Януковича Думка: банда Порошенко змінила біля бюджетного корита банду Януковича Reviewed by марія іваночко on 07:24 Rating: 5