АКТУАЛЬНО

[5]

"Зрада" Москви: у Держдумі "закрили" питання щодо громадянства Росії для жителів ОРДЛО




Держдума
ЕС Москва
Комітет Державної думи з конституційного законодавства рекомендував відхилити законопроект, який спрощує надання російського громадянства жителям фейкових республік на сході України.
Про це 9 червня заявив глава Комітету Володимир Плігін, повідомляє "Інтерфакс".
За його словами, у РФ вже діють механізми, які вирішують проблеми надання громадянства.
"Наразі в'їхали на територію РФ і не виїхали, тобто, фактично, постійно проживають на території РФ 1 мільйон 11 тисяч осіб, які проживали на території південного сходу України", - сказав Плігін.
"Приблизно 150 тисяч (осіб) беруть участь у програмі переселення співвітчизників. Інші звернулися поза цією програмою за отриманням громадянства", - додав він.
Зазначається, що раніше депутат від КПРФ Вадим Соловйов вніс на розгляд Держдуми законопроект, згідно з яким жителі сходу України нібито є громадянами Росії "за народженням". Соловйов запропонував надавати жителям непідконтрольних районів Луганської та Донецької областей російське громадянство у спрощеному порядку.
Як повідомляв "Обозреватель", українці, які переїхали в Росію через війну на Донбасі, зіткнулися з проблемами і почали масово покидати РФ.
"Зрада" Москви: у Держдумі "закрили" питання щодо громадянства Росії для жителів ОРДЛО "Зрада" Москви: у Держдумі "закрили" питання щодо громадянства Росії для жителів ОРДЛО Reviewed by марія іваночко on 15:24 Rating: 5