АКТУАЛЬНО

[5]

Євродепутати від Франції, Італії і Мальти зажадали зняти санкції з РФ



12 євродепутатів від Франції, Мальти та Італії написали відкритий лист, де закликали анулювати санкції ЄС щодо Росії. Однією з причин для їх зняття вони назвали відсутність можливості представників російської розвідки здійснювати поїздки в Євросоюз.
Новину повідомляє Independent, передає «Преса України».
«Для запобігання тероризму ми повинні скасувати санкції ЄС проти Росії. Блокуючи візити російських керівників розвідки в ЄС ми не можемо отримати доступ до цінної інформації про ІДІЛ в Сирії», - пишуть євродепутати.
«Як ми можемо пояснити, що ці санкції в наших власних інтересах, інтересах європейців? Теракти в Парижі і Брюсселі, на жаль, нагадали нам, що ця співпраця далека від оптимальної, навіть в межах ЄС. Якщо ми продовжимо послаблювати нашу співпрацю з Росією в цій галузі, ми залишаємо наших громадян в небезпеці», - йдеться в листі.
Вони стверджують, що санкції проти Росії у відповідь на ситуацію в Україні є помилкою ЄС як в політичному контексті в Сирії, так і на економічному рівні і будуть дорогого коштувати.
Євродепутати в листі згадали, що через санкції керівник Федеральної служби безпеки Олександр Бортніков і директор зовнішньої розвідки Михайло Фрадков не мають можливості наносити візити в країни ЄС. З огляду на те, що їм неможливо зараз отримати візу.
За словами європарламентарів, ЄС повинен дати Бортнікову і Фрадкову можливість мати зустрічі зі своїми колегами в Європі і спільно вирішувати питання безпеки.
Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в Європейському союзі збільшується число противників продовження санкцій щодо РФ. За його словами, в нинішньому році в ЄС буде важче знайти єдину позицію щодо санкцій проти Росії.
У свою чергу, раніше Велика сімка пролонгувала антиросійські санкції.
Євродепутати від Франції, Італії і Мальти зажадали зняти санкції з РФ Євродепутати від Франції, Італії і Мальти зажадали зняти санкції з РФ Reviewed by марія іваночко on 09:29 Rating: 5