АКТУАЛЬНО

[5]

Українських фронтовиків прирівняли до тварин, – Білецький про заборону бійцям заходити в їдальні та кафе Маріуполя


На днях міська рада Маріуполя зробила безпрецедентну пропозицію.
Озвучений т.зв. «Меморандум» між міською радою, військовими, новою поліцією та учасниками малого й середнього бізнесу був прийнятий керівництвом силовиків.сообщает http://theformat.com.ua
Згідно з ним, у прямому сенсі, – кожного українського військовослужбовця прирівняно до статусу собаки і відмовлено у праві входу в будь-який заклад харчування міста. У разі ж «проникновения указанных лиц» – необхідно повідомляти про це поліцію.
У ганебному документі захисники Вітчизни названі «лицами с явной принадлежностью к военизированным формированиям». Хтось може подумати, що мова йде про працівників приватних охоронних фірм або й більше – про ДНР-івських бойовиків. Але це не так!
Заборона стосується саме українських бійців. Десятки, а може вже й сотні з них, проводячи відпочинок у офіційних звільненнях, за кілька минулих діб зазнали ганебних відмов у обслуговувані та були видворені з закладів харчування. Підставою став прийнятий місцевою владою «Меморандум». Абсолютно не припустимо, щоб купка покидьків – перефарбованих регіоналів на чолі з мером Бойченком цинічно знущалася над українськими військовими. Це відбувається у прифронтовому українському місті, звільненому та захищеному ціною сотень молодих українських життів, у місті, чий спокій захищає той самий військовик, якому як тварині вказали, що його місце на вулиці!
Якщо командування підписує цей обурливий «Меморандум» , якщо боєць обмежений статутом і дисципліною у захисті своєї гідності, то українська громадськість має стати на захист військовиків. Громада має поставити таких можновладців-ренегатів на місце, а ще краще, – вказати їхнє місце на тій таки вулиці, куди вони видворяють фронтовиків.
У разі, якщо дія цього «Меморандуму» не буде негайно припинена – ми, українці, це зробимо самі!
P.S. – зараз текст «Меморандуму» направлений до юристів на предмет правового аналізу порушень конституційних прав військовослужбовців. У разі неприпинення дії «Меморандуму» в частині, що стосується військовослужбовців, ми будемо проводити протести, у тому числі – блокування роботи мерії.
Андрій Білецький



Джерело: azov.press
Українських фронтовиків прирівняли до тварин, – Білецький про заборону бійцям заходити в їдальні та кафе Маріуполя Українських фронтовиків прирівняли до тварин, – Білецький про заборону бійцям заходити в їдальні та кафе Маріуполя Reviewed by марія іваночко on 09:11 Rating: 5