АКТУАЛЬНО

[5]

Москаль розповів, хто незаконно експортує деревину

"Під час зважування виявили розбіжності у задекларованій і реальній вазі вантажу" Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль назвав власників деревини, яку незаконно планували експортувати до країн ЄС.
Геннадій Москаль. Фото: 112.ua
Під час комісійної перевірки 169 залізничних вагонів на прикордонних станціях "Чоп" та "Батєво" було зафіксовано додаткові порушення та розбіжності між декларованим у документах і реальним вантажем.
"У 8 вагонах, завантажених за документами паливною деревиною (тобто дровами), виявлена частина деревини з кодом 4403 (ділова деревина). Власники деревини: ДП "Бродівське лісове господарство", ДП "Самбірське лісове господарство", ДП "Сколівське лісове господарство", ДП "Славське лісове господарство". Митне оформлення вантажу здійснювала Львівська митниця", - заявив Москаль, інформує "Українська правда".
За його даними, аналогічні порушення було виявлено у вагонах із деревиною від ДП "Новоград-Волинський дослідний ліспромгосп", митне оформлення яких проводила Житомирська митниця, та ДП "Бережанське лісопромислове господарство", митне оформлення яких здійснювала Тернопільська митниця".
"У процесі зважування зафіксовано розбіжності у задекларованій і реальній вазі вантажу. Два вагони з деревиною виявилися легшими від задекларованої ваги на 3,6 тонни, а один – важчим на 1,2 тонну. Митне оформлення цих вагонів здійснювала Тернопільська митниця", - додав Москаль.
Він резюмував, що надіслав цю інформацію керівництву Державної фіскальної служби.
Нагадаємо, 18 травня у Ходорові шестеро активістів зупинили потяг із крупною партією лісу.
Як повідомляв iPress.ua, на Закарпатті масово вирубують ліси внесені до спадщини ЮНЕСКО.
У липні 2015 року Президент підписав закон про мораторій на експорт лісу. Документ передбачає, що тимчасово (на 10 років) забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту необроблених лісоматеріалів: деревних порід (крім сосни) - з 1 листопада 2015 року, деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року. 
Москаль розповів, хто незаконно експортує деревину Москаль розповів, хто незаконно експортує деревину Reviewed by марія іваночко on 09:33 Rating: 5