АКТУАЛЬНО

[5]

Рада різко знизила акцизи на вживані автомобілі


Верховна Рада України ухвалила законопроект про зниження ставок акцизного збору на використані автомобілі. Рішення підтримали 237 народних депутатів.
Новину повідомляє «Преса України».
Згідно з новим законопроектом, ставки акцизного збору на вживані автомобілі знижуються у 2-28 разів залежно від виду транспортного засобу та потужності його двигуна (до 0,102 - 2,2 євро за 1 куб. см об’єму циліндрів двигуна).
«В середньому це має знизити ціни на вживані автомобілі на 3-8 тисяч євро», - зазначив нардеп Єгор Соболєв.
Зниження акцизів буде тимчасовим і буде діяти до 31 грудня 2018 року. Воно стосується автомобілів, вироблених до 1 січня 2010 року.
Крім того, зниження ставок акцизів не поширюється на автомобілі, які були завезені з Росії чи з окупованої частини території України.
Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, таке рішення прийняте у зв'язку зі зниженням продажі автотранспортних засобів, що стало наслідком девальвації національної валюти і падіння купівельної спроможності населення. Така ситуація спричиняє зменшення кількості робочих місць у виробництві та продажах авто, а також зниження надходжень до бюджету.
Даний закон набирає чинності з першого числа місяця, наступного після місяця його опублікування, тобто з 1 липня 2016 року.
Народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Іванчук заявив, що Верховна Рада має розглядати закони, а не займатися бігом на місці
:http://uapress.info



Рада різко знизила акцизи на вживані автомобілі Рада різко знизила акцизи на вживані автомобілі Reviewed by марія іваночко on 13:16 Rating: 5