COCA COLA ПІД МІКРОСКОПОМ. ФАКТИ, ЯКІ ПОСТАВЛЯТЬ КРАПКУ В ПИТАННІ ПИТИ ЧИ НЕ ПИТИ
Факти, які поставлять крапку в питанні пити чи не пити Coca Cola, передає Ukr.Media.
У 2006 році в Туреччині вперше в світі проти Coca-Cola почали судовий розгляд з приводу складу напою. На етикетці зазвичай пишуть, що в Кока-колу входить цукор, фосфорна кислота, кофеїн, карамель, вуглекислота і якийсь «екстракт».
Цей екстракт і викликав підозру. І компанія Coca-Cola була змушена розкрити секрет, з чого ж насправді роблять колу. Це виявилася рідина, отримана із комахи Cochineal(Кошениль).
Кошениль – це комаха, яка живе на Канарських островах і в Мексиці. Це комаха присмоктується хоботком до рослини, смокче сік і ніколи не рухається з місця. Для комахи кошениль готують спеціальні поля. Цих комах у полі збирають мешканці сіл… З самок і яєць цих комах виводять пігмент під назвою кармін, який і забарвлює кока-колу в коричневий колір. Сушений вид кошениль виглядає як родзинки, але насправді це комаха!
Тепер ви знаєте, що означає слово «Кола» у назві напою. А тепер я вам розповім, що ховається за словом «Кола». Для цього я розповім вам історію співробітника, який 23 роки пропрацював на фабриці Coca-Cola.
Сировиною для коли є солодкові коріння і цими коренями харчуються різні ссавці, в тому числі і миші. Великі компанії при виробництві коли збирають ці корені тоннами з допомогою екскаваторів. При складанні тонн коренів вони не в змозі витягувати мишей.
Тому солодкові коріння пресують разом з тим, що було серед коренів.
Тільки після цього залишки вовни, лапи і так далі витягуються з цієї маси!
Тому, що напій має темний відтінок, не помітно, що в ній також присутня кров і шлункова рідина мишей. Звичайно ж, гіганти-компанії, які виробляють колу, намагаються нейтралізувати шкідливі речовини з допомогою хімікатів.
За 23 роки співробітник, який розповів цю історію, ні разу не випив і склянки коли.
Далі судіть самі.
Також з’ясувалося, що в газовану воду входить спирт: це основа тієї самої секретної добавки «7 ікс». В алкоголь додають кілька крапель ароматичних масел, коріандр і корицю.
А рідина комахи кошениль – кармін взагалі не пройшла сертифікацію, тому колу в деяких країнах не проводять взагалі.
Як на колу реагує організм
Через 10 хвилин.
10 чайних ложок цукру “ударять” по вашій системі (це щоденна рекомендована норма).
Вас не тягне рвати, бо фосфорна кислота пригнічує дію цукру.
Через 20 хвилин.
Відбудеться стрибок інсуліну в крові. Печінка перетворює весь цукор в жири.
Через 40 хвилин.
Поглинання кофеїну завершено. Ваші зіниці розширяться.
Кров’яний тиск збільшиться, тому що печінка викидає більше цукру в кров.
Блокуються аденозинові рецептори, тим самим запобігаючи сонливість.
Через 45 хвилин.
Ваше тіло збільшить виробництво гормону дофаміну, стимулюючого центр задоволення мозку.
Такий же принцип дії у героїну.
Через годину.
Фосфорна кислота зв’язує кальцій, магній і цинк у вашому кишечнику, прискорюючи метаболізм.
Збільшується виділення кальцію через сечу.
Більш ніж через годину.
Сечогінні дії входить в гру.
Виводяться кальцій, магній і цинк, які знаходяться у ваших кістках, так само як і натрій, електроліт і вода.
Більш ніж через півтори години.
Ви стаєте дратівливим або млявим. Вся вода, що містить в кока-колі, виводиться через сечу.
Активний інгредієнт ” кока-коли – ортофосфорна кислота. Її рН дорівнює 2,8. Для перевезення концентрату Coca-Cola вантажівка повинен бути обладнаний спеціальними ємностями, призначеними для висококоррозіонних матеріалів.
Детальний склад розрекламованого продукту Coca-Cola Light без кофеїну: Aqua carbonated, E150d, E952, E950, E951, E338, Е330, Агомаѕ, Е211
1. Aqua carbonated – газована вода.
Присутність у воді вуглекислого газу збуджує шлункову секрецію, підвищує кислотність шлункового соку і провокує метеоризм – рясне виділення газів. Крім того, використовується не джерельна вода, а водопровідна, пропущена через спеціальні фільтри.
2. E952 (Cyclamic Acid and Na, К, Са salts), Цикламова кислота та її натрієві, калієві і кальцієві солі.
Замінник цукру. Цикламат – синтетичний хімікат, має солодкий смак в 200 разів перевищує солодкість цукру, використовується як штучний підсолоджувач. Був заборонений до використання в продуктах харчування людини, оскільки є канцерогеном, викликає ракову хворобу. У 1969 році розпорядженням Федерального агентства з харчових продуктів і лікарських препаратів (FDA) заборонений до застосування на території США, оскільки було доведено, що він, як сахарин і аспартам, викликає у щурів рак сечового міхура. У тому ж році заборонений у Канаді. У 1975 році заборонено в Японії, Південній Кореї та Сінгапурі. Заборонений до використання у виробництві напоїв в Індонезії. У 1979 р. всесвітня організація охорони здоров’я реабілітувала цикламати, визнавши їх нешкідливими.
3. E150d (Caramel IV – Ammonia-sulphite process, барвник)
– палений цукор, отримують шляхом переробки цукру при певних температурах, з додаванням хімічних реагентів або без них. В даному випадку додають сульфат амонію.
4. E950 (Acesulfame Potassium, ацесульфам калію)
– в 200 разів солодше сахарози. Містить метиловий ефір, який погіршує роботу серцево-судинної системи, і аспарогеновую кислоту, яка надає збудливу дію на нервову систему і може з часом викликати звикання. Ацесульфам погано розчиняється. Продукти з цим підсолоджувачем не рекомендується вживати дітям, вагітним і годуючим жінкам.
* Безпечна доза: 1 г на добу.
5. E951 (Aspartame)
– цукрозамінник для хворих на діабет. Хімічно стійкий: при підвищенні температури розпадається на метанол і фенілаланін. Метанол (метиловий спирт) дуже небезпечний: 5-10 мл здатні привести до загибелі зорового нерва і незворотної сліпоти, 30 мл можуть привести до смерті. В теплій газованій воді і аспартам трансформується в формальдегід, який є сильним канцерогеном. Документально підтверджені випадки отруєння аспартамом: втрата дотику, головні болі, втома, запаморочення, нудота, сильне серцебиття, збільшення ваги, дратівливість, тривожний стан, втрата пам’яті, затуманений зір, висип, напади, втрата зору, біль в суглобах, депресії, спазми, захворювання дітородних органів, втрата слуху. Також аспартам може провокувати такі хвороби: пухлина мозку, множинний склероз, епілепсію, базедова хвороба, хронічну втому, хвороби Паркінсона і Альцгеймера, діабет, розумову відсталість і туберкульоз.
* Безпечна доза: 3 г на добу.
6. E338 (Orthophosphoric Acid, ортофосфорна кислота) – хімічна формула: H3 PO4.
Пожежо – і вибухонебезпечним. Викликає подразнення очей і шкірних покривів. Застосування: для виробництва фосфорнокислих солей амонію, натрію, кальцію, марганцю і алюмінію, а також для органічного синтезу, у виробництві активованого вугілля і кіноплівки, для виробництва вогнетривів, вогнетривких в’яжучих, кераміки, скла, мінеральних добрив, синтетичних миючих засобів, в медицині, металообробної для очищення і полірування металів, текстильної для вироблення тканин з вогнезахисним просоченням, нафтової, сірникової промисловості. Харчову ортофосфорну кислоту застосовують у виробництві газованої води та для отримання солей (порошки для виготовлення печива). Перешкоджає засвоєнню кальцію і заліза в організмі, що може призводити до ослаблення кісткової тканини, остеопорозам. Інші побічні ефекти: спрага, висип на шкірі.
7. Е330 (Citric Acid, лимонна кислота) – безбарвні кристали.
Широко поширена в природі. Отримують лимонну кислоту з махорки і бродінні вуглеводів (цукор, патока). Застосовують у фармацевтичній і харчовій галузях промисловості. Солі лимонної кислоти (цитрати) використовують у харчовій галузі промисловості, як кислот, консервантів, стабілізаторів, в медицині – для консервування крові.
8. Агомаѕ – невідомо які ароматичні добавки
9. Е211 (Sodium Benzoate, бензоат натрію)
– відхаркувальний засіб, консервант харчових продуктів. Бензойну кислоту (Е210), бензоат натрію (Е211) і бензоат калію (E212) вводять в деякі харчові продукти, в якості бактерицидного та протигрибкової коштів. До таких продуктів відносяться джеми, фруктові соки, маринади і фруктові йогурти. Не рекомендується вживати астматикам і людям, чутливим до аспірину.
В останньому дослідженні, проведеному професором у галузі молекулярної біології та біотехнологій з Шеффілдського університету (Англія) Пітером Пайпером, виявили, що дане з’єднання завдає значної шкоди ДНК..
COCA COLA ПІД МІКРОСКОПОМ. ФАКТИ, ЯКІ ПОСТАВЛЯТЬ КРАПКУ В ПИТАННІ ПИТИ ЧИ НЕ ПИТИ
Reviewed by марія іваночко
on
13:39
Rating: