АКТУАЛЬНО

[5]

Прокуратура проводить обшуки на ОПЗ: високопосадовців підозрюють у мільярдних махінаціях


Фото: zn.ua
В ОПЗ проходять обшуки
У місті Южне в приміщеннях Одеського припортового заводу проводять санкціоновані судом обшуки.
За словами заступника генпрокурора, прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе, одеська прокуратура розслідує корупційні схеми в ОПЗ на суму понад 4 мільярдів гривень.
"Передбачається, що в корупційній схемі можуть бути задіяні чиновники вищих органів державної влади, також як і пролобійовані ними керівники цього підприємства при участі низки сумнівних іноземних компаній", - написав він на своїй сторінці в Facebook.
Так, слідство перевіряє версію використання учасниками схеми потужностей підприємства для присвоєння сотень мільйонів доларів щорічно. За словами Сакварелідзе, цей прибуток мав надходити у державну скарбницю України.

Він зазначає, що правоохоронці вже встановили, що протягом 2015 року посадові особи підприємства реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот рідкий двоокис (діоксид) вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за цінами, які були значно нижчі ринкових.
"На даний момент нами проводяться санкціоновані судом обшуки в приміщеннях Одеського припортового заводу на території міста Южне з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину та вилучення документів, необхідних для вивчення в ході слідства. Нашою метою є ліквідація очевидно корупційної схеми, виявлення всіх членів згаданої злочинної комбінації і притягнення їх до кримінальної відповідальності по всій строгості Закону", - додав прокурор Одеської області.
Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України продовжив до 31 липня 2016 року терміни приватизації основних державних активів - енергокомпаній, Одеського припортового заводу (ОПЗ) і Сумихімпрому, - раніше запланованих до продажу до кінця 2015 року        .http://nv.ua/
Прокуратура проводить обшуки на ОПЗ: високопосадовців підозрюють у мільярдних махінаціях Прокуратура проводить обшуки на ОПЗ: високопосадовців підозрюють у мільярдних махінаціях Reviewed by марія іваночко on 22:22 Rating: 5