АКТУАЛЬНО

[5]

Удар Парасюка виштовхнув Пісного на світло


Суспільствозлочинністю в Україні боротиметься «Антибіотик» ZAXID.NET
Засідання антикорупційного комітету Верховної Ради України у четвер, 19 листопада, де народний депутатат Володимир Парасюк вдарив ногою у голову керівника управління боротьби із корупцією СБУ Василя Пісного, привернуло значно більше уваги ЗМІ до персони Пісного, ніж виступ з трибуни Верховної Ради того ж таки Парасюка місячної, у якому він прямо звинуватив Пісного у покриванні контрабанди.
Чому українці зацікавились особою Василя Пісного лише після удару Парасюка і що цьому передувало – з’ясовував ZAXID.NET.
Удар ногою, як останній аргумент
Однією з тем четвергового засідання парламентського антикорупційного комітету було питання про те, звідки у Пісного майно, не підтверджене його доходами. Пісний, нагадаємо, майже все життя працював на посадах в правоохоронних органах.
Позафракційний народний депутат Володимир Парасюк виступив із доповіддю про те, хто такий Василь Пісний, про корупційні схеми, у яких він нібито брав участь, контрабанду та інші правопорушення. Обоє сиділи за одним столом на відстані кількох метрів.
«Це і спиртовий бізнес, і бурштин на Рівненщині, експорт зерна, контрабанда. Зараз є лобіювання його людей на посадах в МВС. Це плювок в людей після Революції Гідності. Його друг – Юрій Луценко, голова фракції БПП. Він лобіював Пісного на цю посаду, де він зараз працює», – емоційно заявив Парасюк.
Нардеп також назвав прізвисько Пісного, яке той отримав у кримінальних колах - «Антибіотик».
«Це одна з тих метастаз, яка руйнує нашу правоохоронну систему. Я знаю, що він зараз буде говорити, що весь бізнес записаний на його дружину, що він чесний і порядний і що порушена його честь і гідність. Але кожен громадянин Львівської області і кожен правоохоронець знає, хто такий Василь Пісний. Його псевдо у кримінальних колах – «Антибіотик». Це людина, яка може вирішити все», - заявив Парасюк, додавши, що докладе усіх зусиль Пісного не лише звільнили із СБУ, але й покарали.
Пісний натомість назвав Парасюка «аферистом», який намагається «розкрутити» у ЗМІ неправдиву інформацію про нього.
На засіданні і інші депутати питали Пісного, як він міг заробити такі великі статки, все життя працюючи на державній роботі. На що Пісний відповів, що родичі його колишньої дружини все життя живуть у США і саме їм він завдячує добробутом своєї сім’ї.
«Він з дружиною розлучився, щоб до нього ніхто претензій не мав. Ви просто поїдьте і подивіться, звідки у нього всі ці статки», - емоційно заявив Парасюк.
«Якщо у моїх діях є будь-який склад злочину, будь ласка, звертайтесь у правоохоронні органи у рамках чинного законодавства. Та я зробив для революції набагато більше, ніж Парасюк, який крикнув там…», - спокійно парирував звинувачення Парасюка Василь Пісний.
Ці слова генерала СБУ стали останньою краплею для емоційного депутата. 28-річний Парасюк встав зі свого місця і ногою вдарив у голову 52-річного Пісного.
Відео засідання Антикорупційного комітету (тривалість 27 хв)
Побиття Пісного могло тривати й далі, якби Парасюка відразу ж не вивели із зали засідання. За дверима він заявив журналістам, що анітрохи не шкодує про свій вчинок і готовий відповідати за законом, а також – що Пісний навмисне спровокував його на удар.
«Як чоловік, я нікому не дозволю ображати цінності заради яких я живу і гідність моїх побратимів і мою. Тим більше, маніпулюючи ситуацією стосовно Майдану. Звичайно, емоції взяли гору і ви всі бачили, що відбулося в даний момент. Коли впав градус напруги, я дізнався, що це була спланована провокацію, що вони мене хотіли вивести. Ще раз скажу, я не шкодую про те, що зробив. Мені за декілька днів виходити до людей, які мене спитають «що змінилось?». А в мене відповіді на це питання немає, бо такі «василі пісні» сидять і далі, як хвороба, руйнують всю правоохоронну систему і знищують все святе і правильне в цій країні», - пояснив Парасюк мотиви своїх дій.
Заява Пісного про те, що він активно допомагав Євромайдану, обурила львівських активістів. У соцмережах вони заявили, що заявили, що Пісний узагалі не був причетним до подій зими 2013-2014 років.
Нагадаємо, що це не перший випадок, коли Парасюк за браком аргументів починає бити опонента. У грудні минулого року під час першого засідання новообраної Верховної Ради він встряв у бійку одразу із кількома депутатами із БПП. У липні цього року Парасюк побився у Верховній Раді із головою ДФС Романом Насіровим. Наприкінці серпня він знову побився із Максимом Курячим, своїм колегою із фракції БПП одразу після спільного телеефіру. А у вересні Володимир Парасюк зчинив бійку із начальником ГУ МВС у Луганській області Анатолієм Науменком.
Якщо дії Парасюка можна пояснити його надмірною емоційністю, загостреним почуттям справедливості чи й просто психічною неврівноваженістю, то діяльність Василя Пісного потребує глибшого аналізу.
Вічний міліціонер Василь Пісний
Василю Пісному 52 роки, народився він на Тернопільщині. Сьогодні він генерал-лейтенант, заступник начальника головного управління «К» (боротьби із корупцією) Служби безпеки України. Поміж працівниками спецслужби цей департамент є одним із найбільш бажаних для служби, оскільки славиться своїми щедрими «заробітками». Однак до сьогоднішнього свого статусу Пісний йшов довго і не завжди законно.
У 1983 році Пісний після служби в армії влаштувався на роботу у міліцію. Згодом, мабуть, вирішив покинути міліцію і вступив на заочне відділення Львівського сільгоспінституту і в 1989 році отримав диплом за спеціальністю «інженер-механік». Але у 1990 році вступив до Львівського державного університету імені Франка на спеціальність правознавство і через 5 років отримав диплом юриста.
Далі біографія Пісного набуває набагато цікавіших рис. Як вже повідомляв ZAXID.NET, у 1995 році він відсидів п`ять місяців у СІЗО за підозрою у причетності до рекету.
10 липня 1995 року Пісного затримали за підозрою у злочині передбаченому ст.144 ч.3 КК України (рекет). За версією слідства, він вимагав спочатку $5 тис, потім $6 тис, а далі $7 тис. від у Марини Берези. З її чоловіком, громадянином Польщі, Пісний у 1992-1994 рр. провадив спільний «бізнес» - займався контрабандою спирту. Отримати всю суму Пісний не зміг – його взяли «на гарячому». Однак він зумів вийти сухим із води і навіть більше – у 2004 році отримав підвищення по службі. Його призначили начальником управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВСУ у Тернопільській області.
У 2005 році Пісного призначили керувати міліцією Тернопільської області.
Із 2007 року очолив Управління з розслідування особливо важливих справ Державної податкової адміністрації західного регіону.
Від 2014 до 2015 року очолював Департамент по боротьбі з економічною злочинністю МВС України. Хоча МВС не прокоментувало причини звільнення Пісного з посади, за інформацією ZAXID.NET, його звільнення прямо пов’язане із виявленням у кінці грудня 2014 року «прослушки» у кабінеті заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.
Із 1 вересня 2015 року призначений на посаду заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ, причому інформацію про це призначення в СБУ намагались приховати від ЗМІ.
Як з’ясував ZAXID.NET, родина Пісного володіє чималими маєтками. Наприклад, дружині Василя Пісного Ользі Костик належить готель у центрі Львова «Наталія 18», готельно-відпочинковий комплекс «Колиба» у Брюховичах з територією понад 10 га, ресторан «Форос» у Львові. До слова, Пісний навмисно оформив розлучення із дружиною, щоб приховати будь-який свій зв'язок із бізнесом і маєтками своєї сім’ї, хоча вони продовжують разом жити та вести спільне господарство.
До слова, Пісний активно намагається запобігти поширенню інформації про своє минуле і майно його сім’ї. Півтора роки тому він подав до суду і на ZAXID.NET з вимогою оштрафувати авторів розслідувань про нього на 100 тис. грн. Львівський суд відмовив йому, однак Пісний продовжує судитися і досі – тому його заяви у суперечці з Парасюком, що, мовляв, «журналісти усі суди програли» не відповідають дійсності і є банальною брехнею.
На початку жовтня 2015 року Володимир Парасюк з трибуни Верховної Ради публічно
/news/showNews.do?parasyuk_zvinuvativ_lutsenka_u_priznachenni_vasilya_pisnogo_v_sbu&objectId=1368608">звинуватив лідера парламентської фракції БПП Юрія Луценка у лобіюванні призначення Пісного на одну з ключових посад у сфері боротьби з корупцією. При цьому Парасюк назвав Пісного «корупціонером» і «контрабандистом». Однак на цей виступ мало хто звернув увагу.
Зате після четвергового інциденту на засіданні парламентського комітету Василь Пісний нарешті став «зіркою» в українських ЗМІ. Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисні
Удар Парасюка виштовхнув Пісного на світло Удар Парасюка виштовхнув Пісного на світло Reviewed by марія іваночко on 18:58 Rating: 5