АКТУАЛЬНО

[5]

Як влада перетворює Революцію Гідності на Велику жовтневу

Від урочистостей, запланованих на річницю початку Революції Гідності, нестерпно тхне пафосним совковим офіціозом
Валя Котик

фото: УНІАН
Оприлюднені плани заходів на 21 листопада - річницю від початку Революції Гідності, яку тепер, згідно з указом президента, Україна відзначатиме як День Гідності та Свободи.
Напланували багато.
Студентський музичний марафон “Вільні творять майбутнє"
Виставка “Страйкплакат - творчість протесту”.
Мандрівна виставка "Правдиві свідчення: від Революції Гідності до сьогодення".
Виставка фоторобіт "Майдан – фортеця духу", що пропонує згадати задокументовані у світлинах події дворічної давнини.
Концерт "Хорал безсмертя".
Лекції, презентації, купа урочистого офіціозу. Такого, знаєте, совкового, який виглядатиме ще потворніше, на фоні щирої жалоби людей. І де гарантія, що на ці заходи не припхається якесь велике цабе і не почне мимрити щось з папірця (ну добре, хай може й на пам'ять)?
А сумнівів нема, що 21 листопада на Майдані зберуться ті, хто був там два роки тому, хто вижив під кулями й родичі тих, хто під ними загинув. Навряд чи вони захочуть брати участь у марафонах і роздивлятися фотки. І слухати великого цабе.
"Патріотична вистава-перформанс "RеУКРНАЦІЯ. Перезавантаження нації"
Чи може варто перевантажити міністра культури Кириленка?
Навіщо влаштовувати зараз урочистості із промовами з яких аж сочиться штучний трагізм? Щоб ніхто потім не сказав, що влада на річницю Майдану "забила"?
А може краще б забила, ніж так?
А може краще б влада просто мовчки поклала квіти, хвилину постояла і сховалася на цей день, так як вона ховалася, коли на Майдані стріляли. Чи може хтось бачив когось із нинішніх керманичів, хто із щитом під снайперські кулі пер?
Може б краще оргкомітети не мудрували, а організували відвідування родичів загиблих бійців Небесної Сотні, – тільки без камер, без цього офіціозу свого захезаного. Посидіти, помовчати, послухати. Згадати.
Не лізте до майданівців, якщо вам з приводу 21 листопада немає чого згадати.
Таке враження, що в нас в Україні вже все стало класно, і можна влаштовувати урочистості на кшталт 4 липня в США. Тільки без салюту. Хоч до цього не додумалися, дякувати Богові.
В такі дні все повинно бути в міру. І якщо не щиро, то хоча б стримано.
Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

http://www.depo.ua

Як влада перетворює Революцію Гідності на Велику жовтневу Як влада перетворює Революцію Гідності на Велику жовтневу Reviewed by марія іваночко on 14:39 Rating: 5