АКТУАЛЬНО

[5]

Бойовики придумали, як спекатися спостерігачів ОБСЄ


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ готова розгорнути патрульні бази у тимчасово окупованих Горлівці та Дебальцевому, проте ватажки терористичної організації «Донецька народна республіка» все ще не надають гарантій безпеки.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг сьогодні на брифінгу в Києві.
Він відзначив, що зона АТО в Донецькій та Луганській областей — це «великі масиви» територій.
Читайте також: ОБСЄ оприлюднила сумну інформацію для учасників конфлікту на Донбасі
«Для того, щоб місія могла покривати збалансовано та комплексно усю територію, їй необхідно розміщувати патрульні бази. Поки що ми це зробили у трьох місцях: в зонах, які контролюються українським урядом, та в одному місці – у зоні, яка контролюється так званою «ЛНР», — зазначив заступник голови СММ ОБСЄ.
«Ми закінчили підготовку і готові до перейти до розгортання патрульних місій в інших місцях, але ми все ще чекаємо всіх необхідних гарантій безпеки, особливо від так званої «ДНР». Поки ми їх не отримаємо, ми не зможемо відкрити заплановані та патрульні бази, наприклад, у Горлівці та Дебальцевому», — зауважив Хуг.
Раніше повідомлялося, що ватажки терористичної організації «ЛНР» вимагають, щоб спостерігачі місії ОБСЄ залишити їхні постійні місця спостереження, а бойовики так званою «ДНР» не дозволяють в’їхати до місця збереження важкого озброєння.
Бойовики придумали, як спекатися спостерігачів ОБСЄ Бойовики придумали, як спекатися спостерігачів ОБСЄ Reviewed by марія іваночко on 19:05 Rating: 5