АКТУАЛЬНО

[5]

Польща знизила пенсійний вік


Відтепер польські чоловіки зможуть виходити на заслужений відпочинок в 65 років, а жінки в 60 років, – повідомляє Радіо Польща, передають Патріоти України

У 2012 році влада країни затвердила програму поступового підвищення пенсійного віку для чоловіків і жінок до 67 років.


За результатами дослідження Фонду соціального страхування (ZUS), скористатися правом раннього виходу на пенсію планують 82% поляків. До кінця року, згідно з прогнозами, так зроблять 331 тисяча осіб. «Ми не виключаємо, що в кінці жовтня буде наплив людей, які чекали цього місяця, щоб вийти на пенсію», – заявив представник фонду Войцех Андрусевич. 

Експерти вважають, що в майбутньому охочих скористатися цим правом стане ще більше, і попереджають, що при ранньому виході на заслужений відпочинок і при низькій заробітній платі вони зможуть отримувати лише мінімальну пенсію. 

Як пояснили експерти, сума пенсійних внесків ділиться на середню тривалість життя. Відповідно, якщо тривалість життя зростає, розмір пенсії зменшується. Одночасно з більш низьким пенсійним віком і мінімальною зарплатою це означає, що все більше людей незалежно від того, скільки вони будуть працювати, стануть отримувати мінімальну пенсію. 

Зокрема, виходить в 60 років на пенсію жінка в Польщі не зможе забезпечити собі навіть мінімальну виплату, тому їй вигідно раніше припинити трудову діяльність і отримувати доплати до мінімальної пенсії з бюджету. 

Відзначимо, що зниження пенсійного віку було однією з передвиборних обіцянок нині правлячої партії «Право і справедливість». 

Источник: patrioty.org.ua


Польща знизила пенсійний вік Польща знизила пенсійний вік Reviewed by марія іваночко on 22:13 Rating: 5