АКТУАЛЬНО

[5]

Загинув друг України, який підняв жовто-блакитний прапор над Москвою

Хлопець займався екстремальним спортом

Під час відпочинку в горах Швейцарії загинув російський руфер Олексій Широкожухов, що пофарбував в синьо-жовті кольори зірку на висотці в Москві разом з товаришами.

Про це написав його батько в Twitter, додавши, що хлопець помер під час бейс-стрибка.

Радянську зірку пофарбували в кольори українського прапора в 2014 році. Крім Широкожухова, в акції взяли участь росіяни Олександр Погребів, Ганна Лепешкіна і Євген Коротков, кожен з них провів під домашнім арештом більше року, але в підсумку був виправданий.

Відповідальність за акцію взяв українець Павло Ушевец (руфер Григорій Mustang), він розфарбував зірку (на відео), а інші молоді люди стрибнули з неї з парашутами. Український прапор провисів на шпилі три години, після чого його зняли верхолази.

Будинок на Котельницькій набережній – одна з семи легендарних висоток столиці. Будівлю звели у 1938-1952 роках за проектом архітекторів Чечуліна і Ростовського. Керував будівництвом Лаврентій Берія.

Там жили такі відомі особистості, як Галина Уланова, Людмила Зикіна, Василь Аксьонов, Євген Євтушенко, Костянтин Паустовський, Юрій Любимов, Єфим Шифрін.




Загинув друг України, який підняв жовто-блакитний прапор над Москвою Загинув друг України, який підняв жовто-блакитний прапор над Москвою Reviewed by марія іваночко on 19:13 Rating: 5