АКТУАЛЬНО

[5]

Українцям дозволять володіти зброєю, однак не всім


Вже восени українцям можуть дозволити мати зброю, хоча і не всім. Як повідомляє replyua.net, шанси на прийняття закону про вільний продаж зброї високі. Єдиною перепоною є визначення категорій громадян, яким можна дозволити купувати пістолети. В ефірі «5 каналу» депутат Сергій Пашинський заявив, що відповідний законопроект буде представлено цієї осені. Разом з цим, депутат підкреслив, що він особисто проголосує «за».

За словами Пашинського, необхідно визначити категорії громадян, яким дозволять зброю. Тим самим парламентар чітко дав зрозуміти, що всім українцям зброю не буде дозволено. Пашинський вважає, що дозволити володіти зброєю можна людям, які служили в СБУ, Національній поліції або в армії, і не мали за час служби ніяких зауважень. Відзначимо, що сам Пашинський є власнмиком вогнепальної зброї. У нього є пістолет, яким він нещодавно скористався під час дорожнього конфлікту, підстреливши опонента.

Про легалізацію зброї заговорили з новою силою після недавнього замаху в Києві на чеченських добровольців АТО Осмаєва і Окуеву. Завдяки наявності у Окуевої зброї вона змогла зупинити кілера, який здійснив напад на її чоловіка. Осмаєв отримав поранення, але вижив, залишилася жива і сама Окуева, адже кілер, очевидно, слідом за Осмаєва розстріляв би і її. Таким чином, наявність пістолета врятувала два життя і дозволило знешкодити небезпечного злочинця.


Українцям дозволять володіти зброєю, однак не всім  Українцям дозволять володіти зброєю, однак не всім Reviewed by марія іваночко on 16:10 Rating: 5