АКТУАЛЬНО

[5]

День Святого духа: що можна робити на другий день Трійці, а що гріх

На другий день після Трійці православні відзначають день Святого Духа


Православні з усього світу 5 червня 2017 року, на наступний день після Святої Трійці, відзначають день Святого Духа. Ще його називають Духів день. Свято пов'язане з безліччю прикмет і заборон.передає  "Знай.ua" 

Повір'я свідчать, що ввечері на Трійцю з небес сходить Святий Дух. Він освячує і благословляє землю і все живе на ній. У храмах проводять святкові богослужіння на честь Пресвятого і Животворящого Духа.

Віруючим радять в цей день обов'язково відвідати церкву, де вони зможуть помолитися за померлих родичів і знайомих. Після цього необхідно відвідати кладовище і прикрасити могили гілками берези. Увечері вся сім'я збиралася за столом, щоб поспілкуватися на різні теми.

Цей день краще за все підходить для збору цілющих трав. Адже вони в День духів наповнені особливою силою. Їх освячували в церкві і лікували недуги протягом усього року.

У Духів день не можна турбувати землю і працювати на ній. Заборонено копати, садити рослини, полоти. Ще предки вірили, що це зашкодить майбутньому врожаю.

Категорично заборонялося в святкові дні шити, фарбувати, прати, прибирати. Також не рекомендується в цей день заготовлювати березові віники.

Вважалося, що в цю пору на землю виходить вся нечисть, щоб побіснуватися. Заборонялося одному ходити на водойми і в ліс, оскільки можна назавжди там залишитися.




День Святого духа: що можна робити на другий день Трійці, а що гріх День Святого духа: що можна робити на другий день Трійці, а що гріх Reviewed by марія іваночко on 17:27 Rating: 5