АКТУАЛЬНО

[5]

Москаль розповів, чим Путін погрожував Януковичу через асоціацію з ЄС

Геннадій Москаль запевнив, що Путін терпіти не міг Януковича

Перед Майданом російський президент Владімір Путін попереджав Віктора Януковича про те, що відбере Крим і схід України, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це глава Закарпатської області Геннадій Москаль розповів в інтерв’ю Гордону з посиланням на власні джерела.

«Коли повинні були підписувати Угоду про асоціацію з ЄС, Путін сказав Януковичу: «Ніколи Росія не буде межувати з Європейським союзом і з НАТО. Тобі потрібні гроші? Ось три мільярди». Які Янукович викинув на ірландську біржу», – зазначив Москаль.

Чиновник додав, що більшість росіян запевняють, ніби глава Кремля терпіти не міг Віктора Януковича, проте змушений був із ним спілкуватися.

«І Путін сказав: «На, бери три мільярди і сиди там собі, керуй. Але як тільки ти спробуєш щось там підписати – я відразу забираю (цитую ту людину з найближчого оточення) Крим, забираю Донецьку, Луганську, Харківську, Миколаївську, Одеську та Запорізьку області», – розповів посадовець.

За його словами, після цієї розмови тодішній президент Віктор Янукович прийшов весь блідий і зібрав на нараду коло з чотирьох осіб (одна з цих осіб і розповіла про умови Володимира Путіна Геннадію Москалю).

«Янукович так злякався, що вже не хотів ні в Європу йти, ні в НАТО. Він думав, як зблизитися з Путіном, але Путін його до себе не дуже підпускав», – підкреслив керівник Закарпаття.




Москаль розповів, чим Путін погрожував Януковичу через асоціацію з ЄС Москаль розповів, чим Путін погрожував Януковичу через асоціацію з ЄС Reviewed by марія іваночко on 10:08 Rating: 5