АКТУАЛЬНО

[5]

Українськими спецслужбами керують «КУМИ», а професіонали – у «ЗАПАСІ»



Професіонали найвищого рівня нині перебувають «у запасі», натомість українськими спецслужбами керує політична кон’юнктура.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив Микола Маломуж, екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України, радник Президента України, коментуючи події стосовно резонансного убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Гість програми вважає, що в Україні не слід «змінювати стільці», тобто створювати нові спецслужби, адже українські фахівці за роки незалежності України досягнули у роботі високого рівня.

«Наші спецслужби проводили потужні, сильні спецоперації, адже це фахівці високого рівня», – заявив Микола Маломуж, нагадавши, як свого часу українські спецслужби визволяли заручників живими, у той час, як британці привозили тіла загиблих.

«Проводили антитерористичні операції, включно із антипіратськими. Не «моссад» визволяв, а українська розвідка», – зазначив гість програми.

Водночас він висловив власну думку, що слід зробити для покращення роботи українських спецслужб.

«Слід сформувати по новому формату персонал у СБУ, розвідку людьми, які дійсно виконували ці функції у різні періоди. Молодих хлопців також потрібно брати і вчити. Але повернути професіоналів, які на практиці доказали, що вони відстоювали незалежність України, не допустили здачу території, включаючи Крим», – вважає екс- голова Служби зовнішньої розвідки України.

З його слів, ці люди зараз – «у запасі», натомість спецслужбами керує політична кон’юнктура.

«Попризначали за квотами кумів. Ті, хто контролював бізнес перших осіб держави, тепер очолюють спецслужби», — зазначив Микола Маломуж. Така ситуація, вважає він, часто використовується з політичною метою. Доказ цьому — ситуація із убивством Вороненкова.

Джерело http://360.biz.ua


Українськими спецслужбами керують «КУМИ», а професіонали – у «ЗАПАСІ» Українськими спецслужбами керують «КУМИ», а професіонали – у «ЗАПАСІ» Reviewed by марія іваночко on 20:54 Rating: 5