АКТУАЛЬНО

[5]

Державні пенсії: українцям повідомили погану новину…




Українці можуть сподіватися лише на невелику фіксовану пенсію – решту коштів потрібно збирати самим

Повідомляє портал «АНТИКОР» з посиланням на ЗМІ.

Таку пенсійну модель бізнесмена і економічного експерта Павла Себастьяновича в Facebook підтримав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Себастьянович навів приклади низки багатших і більш успішних країн світу, де пенсії взагалі не виплачуються, або сплачується фіксована допомога при досягненні старості. Експерт запропонував уряду аналогічну модель.

«Оптимальна для майбутньої України система, коли держава гарантує ФІКСОВАНИЙ платіж з бюджету всім хто досяг пенсійного віку або лише тим, хто потребує підтримки. Решта – накопичувальні системи, і державі тут нічого робити», – зазначив експерт.

У відповідь на пост Себастьяновича Розенко відповів, що саме таку систему просуває уряд.

«САМЕ ТАКУ МОДЕЛЬ Я І “ПРОСУВАЮ” в суспільній свідомості. Саме така модель закладена у 4608 який ми з такими “боями” проводили через Уряд, а зараз намагаємось “просунути” у ВР», – зазначив Розенко.


Він повідомив, що поки в уряді є певні дискусії навколо комерційного або державного статусу накопичувального фонду. Але про принципи функціонування пенсійної системи дискусій вже немає.


Державні пенсії: українцям повідомили погану новину… Державні пенсії: українцям повідомили погану новину… Reviewed by марія іваночко on 07:16 Rating: 5