АКТУАЛЬНО

[5]

Як будуть перераховувати пенсії - Андрій Рева

Андрій Рева заявив, що для отримання фінансового ресурсу, який буде перераховувати пенсії, необхідно підняти рівень заробітних плат.
Після прийняття у Верховній Раді законопроекту про осучаснення пенсій, їх перерахунок відбудеться автоматично для всіх, кому не здійснювався з 2012 року.
Про це міністр соціальної політики Андрій Рева сказав під час прямої телефонної лінії з читачами газети "Факти і коментарі", передає Ukr.Media.
Для втілення цього наміру потрібно близько 50 мільярдів гривень.
За словами міністра, для того, щоб отримати фінансовий ресурс для перерахунку пенсій, спочатку підняли рівень заробітних плат у бюджетній і небюджетній сферах.
"Заплановане підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 гривень дозволить за рахунок відрахувань в Пенсійний фонд накопичити фінансовий ресурс для подальшого перерахунку пенсій", - сказав Рева.
На сьогодні чиновники розробляють законопроект, який дозволить не тільки осучаснити пенсії, але і, переконаний міністр, провести глибоку пенсійну реформу в цілому.
За словами міністра, осучаснення пенсій планувалося зробити в цьому році, але не вистачило ресурсів.
"Тому цю задачу ми плануємо вирішити в 2017 році", - сказав Рева.
Для вирівнювання пенсій необхідно проводити щорічний перерахунок пенсій або осучаснення. Однак він не проводився з 2012 року. З-за цього є пенсіонери, які отримують пенсію в розмірі 920 грн при мінімальній її розмір на сьогодні 1074 грн.
_______
Загрузка...
Загрузка...
Як будуть перераховувати пенсії - Андрій Рева  Як будуть перераховувати пенсії - Андрій Рева Reviewed by точка зору on 10:49 Rating: 5