АКТУАЛЬНО

[5]

ГОТУЄМОСЯ! 13 грудня – свято Андрія: ЩО категорично НЕ МОЖНА робити в цей день

У нашій статті читайте про те, якого числа Андріїв день, цікаві факти про свято Андрія Первозванного, що не можна робити і які прикмети на цей день до сих пір вшановують в народній культурі. Для початку відповімо на питання про те, якого числа Андріїв день. Народне свято День Андрія відзначається 13 грудня.Передає de-facto.
У цей день віруючі православної церкви шанують пам’ять святого Андрія Первозванного, який є рідним братом апостола Петра. Це свято хоч і церковне, але в той же час дуже глибоко пов’язане з народними традиціями, тому багато і цікавляться, як гадати на Андрія. Далі читайте цікаві факти про Андріїв День 13 грудня. Свято Андрії щороку відзначається на честь Святого Андрія.
Відомо, що Святий Андрій названий Первозванним, бо був покликаний першим з апостолів і учнів Ісуса Христа. До останнього дня земного шляху Спасителя слідував за Ним його Первозванний апостол. Коли Дух Святий зійшов на учнів Христа, апостоли кинули жереб, хто і куди відправиться на служіння. Андрію випали території, де розташовані слов’янські землі. Тому День пам’яті Андрія Первозванного завжди у нас проводиться з таким благоговінням. Андріїв день: прикмети на День Андрія Первозванного Як ми писали раніше, свято Святого Андрія завжди супроводжувався народними віруваннями і обрядами. Так, в цей день люди раніше дивилися за погодою. Прикмети на День Андрія можуть багато розповісти про майбутнє.
Якщо в це свято піде сніг і не розтане, то буде він лежати ще 110 днів. Перед тим, як набрати з ополонки води, її слухали. Якщо чувся шум, то бути хуртовині, а якщо стоїть тиша, то зима буде спокійною. Якщо в цей день морозно, але ясно, то бути доброму і гарному врожаю. Якщо в Андріїв день вогонь в печі горить червоним полум’ям, то скоро почнеться холоднеча, а якщо білим – відлига.
Що не можна робити на День Андрія Андріїв день в народному слов’янському календарі – це період, з якого починається зимовий святковий цикл, за ним йдуть Новий рік і Різдво. А у католиків день святого Андрія вважається початком Різдвяного посту. Відповідаючи на питання, що не можна робити на День Андрія, повідомляємо, що з Андрієвого дня до самого Нового року або Хрещення не можна було займатися прядінням і ткацтвом, щоб не накликати біду.
Також легенди говорять, що в тому будинку, де з особливим трепетом відзначали День Андрія, очікується хороший і родючий урожай. Також День Святого Андрія Первозванного супроводжується питаннями про те, в чому допомагає Андрій Первозванний, як виглядає ікона апостола Андрія, і як молитися.
Відомо, що Святий апостол Андрій Первозванний – покровитель професій, пов’язаних з морем. Йому моляться про захист тих, хто виходить в плавання. Святий також протегує перекладачам і вчителям іноземної мови. Батьки дочок і дівчата на свято Андрій Первозванного просять Святого Андрія про вдале заміжжя. В цілому в день Андрія Первозванного моляться про наступне: Зверненні до християнської віри Допомоги морякам Захисту Вітчизни Допомоги вчителям іноземних мов і перекладачам Зміцненні віри Єднанні народу під християнським початком Щасливе заміжжя. Тепер ви знаєте всю актуальну інформацію про День апостола Андрія Первозванного, яка може вам знадобитися.
Джерело
_______
Загрузка...
Загрузка...
ГОТУЄМОСЯ! 13 грудня – свято Андрія: ЩО категорично НЕ МОЖНА робити в цей день ГОТУЄМОСЯ! 13 грудня – свято Андрія: ЩО категорично НЕ МОЖНА робити в цей день Reviewed by марія іваночко on 21:21 Rating: 5