АКТУАЛЬНО

[5]

Українці все частіше продають борги


Через важку економічну ситуацію в країні українці почали продавати проблемні приватні борги для того, щоб повернути хоча б якусь суму з позичених грошей, повідомляєhttps://bdzhola.com  з посиланням на Днепр.Інфо
За останні півроку в Україні з'явився ряд сайтів, на яких громадяни продають борги і намагаються вирішити питання бартером. За жовтень-листопад позичальники стали мало не щодня продавати борги.
Приміром, на одному сайті загальна сума боргів становить приблизно 30 мільйонів гривень. «Продавці» боргів кажуть, що давали гроші з різних причин. Найчастіше – на певні покупки. Був випадок, коли чоловік позичив 17,5 тисяч доларів своєму знайомому на хабар. Є свідок і розписка. Але через деякий час чоловік відмовився визнавати борг. Тепер позичальник намагається продати 30% від загальної суми.


Андрій, який живе на Дніпропетровщині, розповів, що позичив гроші знайомому, який втратив слух.
«Займав під відсотки. Я позичав трохи більше 2000 грн, з відсотками сума зросла майже до 10 тисяч. Але тепер хочу повернути собі хоча б те, що давав у борг — жити ж на щось треба. Якщо не продам, буду звертатися в поліцію, але, думаю, там все затягнеться надовго», — говорить Андрій.
Ще одна людина продає борг у 400 тисяч гривень. Він зневірився отримати гроші назад із-за того, що відбуває тюремний термін. Майно було переписано на матір.
Буває, що позичальники продавали борги із-за характеру.
«Продам борг у 123 тисячі гривень тому, хто має більш жорсткий характер, ніж у мене, і знає, як «вибити», — поскаржився користувач в інтернеті.
Деякі українці хочуть вирішити своє питання бартером. У мережі вони пропонують купити розписки обмін на автомобіль або земельну ділянку.
Люди продають борги не тільки професійним колекторам, але і сумнівним особам. Адвокати та силовики підтверджують таку тенденцію.

У Нацполиции кажуть, що постраждали приватних кредиторів зараз чимало, їх проблеми повинні вирішуватися в суді.
Якщо людина взяла гроші в позики з метою їх не віддавати, то його дії розцінюються як шахрайство.
_______
Загрузка...
Загрузка...
Українці все частіше продають борги Українці все частіше продають борги Reviewed by марія іваночко on 17:13 Rating: 5