АКТУАЛЬНО

[5]

Поки генерали бадьоро рапортують про досягнення: Чому на передовій бійцям не вистачає зброї

В усіх частинах на передовій – великий недокомплект озброєння. Замало нових зразків, ремонт техніки, яка зношується навіть у нинішній фазі війни, майже зупинено. Про причини недостатнього забезпечення зброєю розповів член Комітету ВР із питань національної безпеки і оборони нардеп Дмитро Тимчук в інтерв’ю Politeka, передають Патріоти України.
“Перша проблема з держоборонзамовленням. Пам’ятаєте, на початку жовтня в Києві відбувалася виставка військової техніки? Головне питання, яке там лунало: а чому ця техніка не на фронті? Бо на вересень цьогоріч було виконано 20% від обсягу військових замовлень на весь рік.
Тобто до кінця року, дай Боже, виконати третину. Чому? Бо кошти на це в бюджеті 2016 року планувалося коштом від спеціальної конфіскації”, – говорить нардеп.
За його словами, така ж сама проблема є з ремонтом військової техніки, бо бракує грошей.
“Ми вже як рятівний захід ухвалили закон про державні гарантії з Мінфіну на оборонні замовлення. Тобто завод приходить у банк за кредитом на ремонт військової техніки з листом з Мінфіну, який пише, що гарантує оплату цього замовлення «коли-небудь». Зараз цю проблему частково вирішили”, – зазначив Тимчук
_______
Загрузка...
Загрузка...
Поки генерали бадьоро рапортують про досягнення: Чому на передовій бійцям не вистачає зброї  Поки генерали бадьоро рапортують про досягнення: Чому на передовій бійцям не вистачає зброї Reviewed by точка зору on 07:11 Rating: 5