АКТУАЛЬНО

[5]

Пенсії тепер не буде! Влада вирішила, що це лишнє для українців


Українці, які не мають 15 років страхового стажу не зможуть отримувати пенсію – їм будуть виплачувати тільки соціальну допомогу, розмір якої буде невеликим. – передает:http://korupciya.com/
Про це повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака, пише Вusinessua.
Вона додала, що майбутні пенсіонери плутають трудовий стаж із страховим, тому надіються на записи у трудовій книжці. Однак, із 2004 року в Україні відмінили поняття «трудова пенсія» – тепер діє тільки «страхова пенсія», тому одного лише запису в «трудовій» без сплати страхових внесків буде недостатньо.
«Згідно із законом, на пенсію може розраховувати людина, яка має не менше 15 років страхового стажу. Якщо його немає – пенсія не нараховується. Тоді людина може розраховувати лише на соціальну допомогу від держави, яка призначається через три роки після досягнення пенсійного віку і є значно меншою від мінімальної пенсії – у 63 роки. Виплатою соціальної допомоги займається Департамент соціального захисту населення», – повідомила Корчака.
_______
Загрузка...
Загрузка...
Пенсії тепер не буде! Влада вирішила, що це лишнє для українців Пенсії тепер не буде! Влада вирішила, що це лишнє для українців Reviewed by марія іваночко on 20:48 Rating: 5