АКТУАЛЬНО

[5]

Як і від чого помирають українці – рейтинг смертності

Влада в Україні десятиліття безперервно розповідає про те, що запускається програма по поліпшенню якості та збільшенню тривалості життя громадян. Однак статистика невблаганна. Сообщаетhttp://goruzont.blogspot.com
Влада в Україні десятиліття безперервно розповідає про те, що запускається програма по поліпшенню якості та збільшенню тривалості життя громадян. Однак статистика невблаганна: з кожним роком ми всі падаємо нижче в рейтингах боротьби з хворобами, з якими в інших країнах вже практично впоралися. Пропонуємо вашій увазі матеріал від BusinessViews з инфографиками про смертність від різних причин в Україні та світі.
Це сумна добірка, а показники просто ганебні. Тому що вони в черговий раз доводять, що нам — кожному українцю — у першу чергу наплювати на самих себе. Наші сусіди — поляки, чехи, прибалти — краще нас навіть в таких елементарних речах, як здоров’я.
Тривалість життя в Україні одна з найнижчих в регіоні
Наші друзі по рейтингу тривалості життя — Індія і Саудівська Аравія.

Чому українці так мало живуть? Багато в чому тому, що ми хворіємо такими хворобами, які в більш розвинених країнах вже не становлять серйозної загрози здоров’ю населення.
Найпоширеніша причина смерті — ішемічна хвороба серця
У топ-5 також входять інсульт, ВІЛ/СНІД, хвороби печінки та рак легенів.
Наша країна знаходиться на другому місці у світі за показниками смертності від цієї хвороби. Поряд з такими країнами як Туркменістан та Узбекистан.
Україна на 5-му місці по смертності від отруєнь алкоголем

Алкоголь — значима причина смерті майже у всіх розвинених країнах. Але навіть в інших державах, де він став серйозною проблемою, смертність нижча. Наприклад, у США, які на карті смертності теж позначені червоним, алкоголь вбиває в 3,5 рази менше людей, ніж в Україні, в Польщі — в 2,5 рази.

Рак матки — 14-е місце в світі
В цілому в Україні не найвища смертність від раку, хоча все залежить від того, який орган уражений пухлиною
У нас велика смертність від раку грудей, але невелика — від раку шийки матки, лейкемії, раку печінки, лімфатичних тканин, стравоходу, простати та інших пухлин. Детальніше статистику за різними видами раку можна подивитися тут .

В Україні смертність від ВІЛ/СНІД в 102 рази більше, ніж у Польщі
Наша країна — лідер серед європейських країн за смертністю від цієї поки ще невиліковної хвороби.

Туберкульоз — 63-е місце в світі
Здавалося б, ми не в кінці списку, але і тут у більшості наших західних сусідів показники краще у десятки разів. З європейських країн подібні проблеми тільки у Росії — вона на 62-му місці.

Зате гепатит С серйозно докучає розвиненим країнам, але не Україні
149-е місце по смертності в світі не порівняти з другим місцем США.

Смертність від насильства — у цьому ми схожі з країнами Балтії та Польщею
Хоч у цьому Україна не істотно виділяється серед інших країн Європи. Хоча наші західноєвропейські сусіди все одно набагато більш миролюбні.
А з самогубствами ситуація гірше
Хоча деякі з сусідів України страждають ще більше: Білорусь, Литва, Латвія, Угорщина.
Примітно, що в Європі найвищий рівень самогубств в тих країнах, які раніше були частиною СРСР або перебували під його впливом. Виняток — Ісландія.
Запитаєте, яке відношення мають до самогубства охорони здоров’я? Але психологія — це теж наука про здоров’я. Грамотна психологічна допомога здатна врятувати безліч життів.
Також багато українців помирає від випадкових отруєнь

… і пожеж
Населення України старіє
У 1950-му році найбільшою віковою групою була частина населення віком від 10 до 14 років. У 2010-му — від 25 до 29, а в 2050-му році на перше місце вийде група від 60 до 64 років.

Але почекайте, адже тривалість життя трохи збільшується, вірно? Значить, не все так погано?
Так, тривалість життя правда трохи збільшилася, але якісна медицина до цього не має відношення. Тут допомогла економіка. У ці роки зменшилася смертність від алкоголю, сигарет і наслідків неправильного харчування. Зростання тривалості життя у 80-х роках мав ті ж причини — антиалкогольна кампанія часів Горбачова.
Тому з медициною все погано.
Поки ви читали цю статтю — це зайняло приблизно 4 хвилини, — в Україні народилося 3 дітей, 5 осіб померло.
Загрузка...

Загрузка...
Як і від чого помирають українці – рейтинг смертності  Як і від чого помирають українці – рейтинг смертності Reviewed by точка зору on 21:00 Rating: 5