АКТУАЛЬНО

[5]

Єгор Соболєв: В мене новина гірше не буває

Кілька принципових людей, які ще залишилися у Конституційному суді, повідомили, що завтра їхніх суддів збирають, аби вони поставили підпис під рішенням про скасування ключових статей закону "Про очищення влади".Скасування люстрації дозволить тисячам людей Януковича на чолі з Льовочкіним, Бойком, Вілкулом повернутися на керівні посади в уряд, прокуратуру, фіскальну службу та поліцію. Сообщает http://1vib.co.ua/
Про це на своїй сторінці у фейсбук написав Єгор Соболєв.
"Це є платою Опозиційному блоку за їхнє голосування минулого тижня за запропоновані Петром Порошенком поправки до Конституції.
Ми з квітня 2015 року намагалися пояснити Конституційному суду про незаконність ухвалення такого рішення.
По-перше, вони не мають права розглядати цю справу, бо в них конфлікт інтересів. Як люди Януковича, які є фігурантами кримінальної справи про надання Януковичу диктаторських повноважень, вони не мають права на прохання інших людей Януковича, вирішувати чи конституційна люстрація людей Януковича.
По-друге, будь-яка правова держава має право не допускати на державну службу людей, які займали високі посади в режимі, що закінчив розстрілом людей. Будь-яка правова держава має права не допускати на державну службу людей людей, які не спроможні пояснити майно своєї родини. І будь-яка правова держава має право не допускати на державну службу людей, які є працювали або вчилися в КДБ - організації, яка сьогодні є центром агресії проти України.
За законом про Конституційний суд, він має виносити рішення впродовж 3 місяців. 15 місяців збережені там "тітушки в мантіях", яких Петро Порошенко і його три генпрокурори прикрили від ув`язнення за зміну Конституції в інтересах Януковича, вагалися між страхом перед суспільством та залежністю від схем нинішнього і попереднього Президентів.
Тепер вони відчули, що інтересами суспільства, яке не має жодного шансу рухатися вперед без очищення влади, можна знехтувати.
Як народний депутат України, я завтра зроблю останню цивілізовану спробу їх зупинити. В 10:30 я піду до Конституційного суду і вчергове прошу прийти Вас.
Якщо вони скасують люстрацію, дуже швидко будуть скасовані і інші рішення, прийняті на вимоги Майдану. Зокрема, ці самі судді на прохання тих самих людей Януковича вже розглядають справу про скасування відкритості майна посадовців.
Україна Януковича планомірно, крок за кроком скасовує Україну Євромайдану. Просто тепер Янукович носить вишиванку, гарно говорить українською та англійською, і регулярно носить квіти до місця розстрілу Небесної сотні, " - підсумував нардеп.
Загрузка...

Загрузка...
Єгор Соболєв: В мене новина гірше не буває  Єгор Соболєв: В мене новина гірше не буває Reviewed by точка зору on 21:28 Rating: 5