АКТУАЛЬНО

[5]

В УКРАЇНІ МОЖУТЬ ПОВЕРНУТИ ПАПЕРОВІ СВІДОЦТВА ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМІСТЬ

Документ планують видавати за бажанням
  1. Мінюст України пропонує внести правки в законодавство для видачі за бажанням клієнта паперових свідоцтв про право власності на нерухомість. Про це заявив заступник міністра юстиції Павло Мороз.
  2. “Частина громадян хоче по-старому – щоб була папірець. Для них ми хочемо повернути бланки в добровільному порядку. Якщо хочете на додаток до електронної виписки ще й паперове свідоцтво з унікальним кодом – будь ласка, платіть гроші і отримуйте. Це буде просто додаткова добровільна опція”, – повідомив Мороз.
  3. У держреєстр прав на нерухомість внесуть позначку, що видавалося паперове свідоцтво, і в подальшому реєстраційна дія без нього буде неможливою.
  4. Мороз зазначив, що права власності достатньо захищені і без додаткового паперового підтвердження. “Виписки досить – вона унікальна, містить електронний код, її підробити не можна, так як вона в реєстрі”, – зазначив заступник міністра.
  5. Крім того, в Мін’юсті пропонують посилити процедуру відкриття нового розділу в держреєстрі, яка зараз занадто проста.
  6. “Уявіть собі новий багатоквартирний будинок. Щоб продати в ньому квартиру, треба відкрити новий розділ. Рейдерські захоплення здійснювалися шляхом відкриття нових розділів: є відкритий розділ із законним власником, а рейдер, точніше реєстратор, відкриває новий розділ і реєструє в ньому цей об’єкт вже з новим власником”, – пояснив Мороз.
  7. Новий розділ потрібен тільки забудовникам. Для них зміна процедури стане не проблемою, а додатковою гарантією, зазначив Мороз.
  8. Юрисконстульт
В УКРАЇНІ МОЖУТЬ ПОВЕРНУТИ ПАПЕРОВІ СВІДОЦТВА ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМІСТЬ В УКРАЇНІ МОЖУТЬ ПОВЕРНУТИ ПАПЕРОВІ СВІДОЦТВА ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМІСТЬ Reviewed by точка зору on 08:57 Rating: 5